Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ingen norsk Golden Globe

«The Imitation Game» vant ingen priser i Golden Globe. Filmen er regissert av norske Morten Tyldum. «The Imitation Game» var nominert i fem kategorier.

«The Imitation Game» var nominert i fem kategorier i Golden Globe. Golden Globe er en film- og TV-pris. Filmen vant ingen priser under utdelingen i Los Angeles søndag kveld. «The Imitation Game» er regissert av norske Morten Tyldum.

– Bare det å bli nominert til fem Golden Globe-priser er helt fantastisk. Det er dette du drømmer om å få oppleve en gang, sier Tyldum til nyhetsbyrået NTB.

«The Imitation Game» er en dramatisk thriller om vitenskapsmannen Alan Turing. Den handler om annen verdenskrig. Filmen viser hvordan Turing klarte å tyde Tysklands Enigma-krypteringer. Det var med hjelp fra studenter, sjakkmestere, språkvitere og etteretning-sagenter. Det skriver nettsiden filmweb.no. Enigma var en krypteringsmaskin. Den ble brukt av de fleste tyske militærstyrker under andre verdenskrig. Den ble brukt til både kryptering og dekryptering av informasjon. Den var enkel å bruke. På tysk side mente de at koden var umulig å knekke. Det var hovedgrunnen til at den ble brukt så mye. Det skriver nettsiden wikipedia. Krigen ble sannsynligvis kortere fordi Turing klarte å tyde Enigma-meldinger.

«The Imitation Game» er Tyldums første film i Hollywood. Tyldum ble hentet fra Norge for å regissere filmen. Tyldum hadde suksess med filmen «Hodejegeren». «Hodejegeren» fikk oppmerksomhet i utlandet. Derfor fikk Tyldum regissere «The Imitation Game».

Tyldum ser fram til å regissere nye filmer i Hollywood.

På torsdag blir det klart hvem som er nominert til Oscar. Da er Tyldum på vei til Sør-Afrika.

– Jeg sitter faktisk på flyet når det blir klart. Jeg kommer til å være veldig nervøs når jeg får av flyet og skrur på telefonen min. Det blir ekstremt spennende, sier han.

Tyldum tror at «The Imitation Game» blir nominert til Oscar.

– Jeg tror vi får noen nominasjoner. Men hvor mange vi får, det vet jeg ikke. Det er det som er spennende. Med ni BAFTA-nominasjoner, ser det lovende ut, sier Tyldum.

BAFTA er forkortelse for The British Academy of Film and Television Arts. BAFTA er en britisk organisasjon med årlige prisutdelinger innen film, TV, barnefilm og barne-TV. Det skriver nettstedet wikipedia.

BAFTA-utdelingen er i London 8. februar. Det er to uker før Oscar-prisene deles ut i Los Angeles 22. februar.

Filmen «Boyhood» vant over «The Imitation Game» som beste dramafilm. Richard Linklater vant prisen for beste regi for filmen «Boyhood». Patricia Arquette vant beste kvinnelige dramabirolle for filmen «Boyhood». Hun vant over Keira Knightley som var nominert for rollen i «The Imitation Game». Benedict Cumberbatch var nominert for beste mannlige dramahovedrolle for «The Imitation Game». Eddie Redmayne vant den prisen for «The Theory of Everything».