Kultur

Ingen Oscar til «Kon-Tiki»

«Amour» vant filmprisen Oscar for beste fremmedspråklige film. Dermed ble det ingen filmpris til norske «Kon-Tiki». Men skuespillerne lover at de ikke er skuffet.

TAPTE: Skuespillerne Tobias Santelmann (til venstre), Anders Baasmo Christiansen, Jakob Oftebro og Odd Magnus Williamson ventet spent da filmprisen Oscar ble delt ut natt til mandag. De spiller i den norske filmen «Kon-Tiki» og var nominert til prisen for beste fremmedspråklige film. Den østerrikske filmen «Amour» stakk av med prisen.
Publisert Sist oppdatert

Mange nordmenn ventet spent da filmprisen Oscar ble delt ut i Los Angeles i USA natt til mandag. Den norske filmen «Kon-Tiki» var nominert i klassen for filmer med et annet språk enn engelsk.

Den østerrikske filmen «Amour» stakk av med prisen. Dermed ble det ingen pris til «Kon-Tiki». Men skuespillerne lover at de ikke ble skuffet.

– Vi hadde trodd «Amour» kom til å vinne, og så ble det slik, sa Agnes Kittelsen til nyhetsbyrået NTB. Kittelsen spiller Thor Heyerdahls kone Liv i filmen.

LES MER HER: Klart for norsk fest i Hollywood

«Amour» var favoritt til å vinne. Den vant også tidligere filmprisen Golden Globe som også «Kon-Tiki» var nominert til.
– Det gikk så fort, og så ble det «Amour» selvfølgelig. Det hadde vi regnet med, sier skuespiller Jakob Oftebro.

Skuespiller Anders Baasmo Christiansen sier at han var veldig spent da vinneren skulle bli lest opp.
– Du tenker jo «tenk om de begynner med «k», og ikke «a» nå», sier han.

Flere nordmenn var i USA for å være med på festen. De så utdelingen på TV på et hotell. Blant dem var kulturminister Hadia Tajik.
– Jeg tror alle i rommet fikk høyere puls da de hørte ordene «the winner is ...». Men «Amour» var absolutt en verdig vinner, sier Tajik.

Tajik sier at det er fantastisk bare å bli nominert til en Oscar.
– Det skjer store ting i norsk film, og det blir spennende å følge utviklingen de neste årene, sier Tajik.

«Kon-Tiki» handler om norske Thor Heyerdahl. I 1947 reiste han og fem andre med flåte over Stillehavet. Heyerdahl ville bevise at folk fra Sør-Amerika kunne ha flyttet over Stillehavet til Polynesia for lenge siden.

Men ingen vitenskaps-menn trodde på Heyerdahl. Da fikk han den vanvittige ideen om å prøve reisen selv. Den farlige ferden tok 101 dager.