Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ingen pris til fotballfruen

Caroline Berg Eriksen var nominert til fem priser. Men hun fikk ingen av dem under prisutdelingen Vixen Blog Awards.

Det har vært mye snakk om bloggeren Caroline Berg Eriksen i det siste. Hun var nominert til fem priser under Vixen Blog Awards. Men hun fikk ingen av dem under prisutdelingen.

Eriksen dukket heller ikke opp under tildelingen. Den var på Christiania Teater i Oslo onsdag kveld. Mannen hennes hadde skrevet kommentarer med falskt navn på bloggen hennes. Hun hadde i tillegg endret på bilder av seg selv. Det ble kjent tidligere i år. Hun nektet først for at hun hadde gjort dette.

Leserne av bloggen hennes hadde stemt på henne. Det gjorde at hun ble nominert til prisene. Men det skjedde før juksingen med bilder og falske kommentarinnlegg ble kjent. Bloggen hennes het tidligere Fotballfrue. Nå har den samme navn som henne.

Under kåringen sa mange av toppbloggerne at de støtter Eriksen.

– Jeg heier på Caroline. For det er et utrolig stort press når man har en så stor blogg som henne, sier Marianne Theodorsen. Hun vant klassen årets skandinaviske blogg. Hun driver bloggen Styledevil.

– Jeg synes den er helt teit, den heksejakten som Caroline har vært utsatt for. Det er mobbing. De har hengt seg opp i én person. Men jeg kan love deg at 70 prosent av dem som er her i kveld, har gjort det samme, sier Espen Elton. Han vant prisen for årets herreblogg.

– Dette er ikke en stor sak for meg. Det å fikse på bildene er ikke noe stort eller noe nytt, sier kjendisbloggeren Sophie Elise Isachsen.

Bloggeren Kristin Gjelsvik vant i klassen årets livsstils-blogg. Hun har bloggen Styleconnection. Hun sier at hun er bekymret for at saken skal ødelegge for andre bloggere.

– Hun er jo den som står øverst og har flest lesere. Hvis du ikke kan tro på henne, da skjønner jeg folk mister tillit også til resten av oss, sier Gjelsvik.

Bloggen til Eriksen er fremdeles populær. Det ser ikke ut til at hun har mistet så mange av leserne sine. Onsdag lå hun på andre plass på nettstedet blogglisten.no. Den viser hvilke blogger som er de mest populære.

Kjetil Manheim er daglig leder for blogglisten.no. Han sier saken likevel kan være skadelig for Eriksen.

– Oppmerksomhet og antall lesere er ikke den eneste verdien en blogger har. For en annonsør så handler det ikke bare om antall visninger. De ønsker også å få bloggere som de mener er relevante og troverdige for deres produkter. Den biten kan hun slite med fremover, sier han.

Kundene våre bør ikke kjøpe reklameplass hos fotballfruen, sier flere mediebyråer.

Det ble delt ut til sammen 17 priser under utdelingen. Det er Norges største uavhengige kåring av blogger.

Prisen for årets blogger gikk til Camilla Pihl. Hun driver bloggen med samme navn. Phil vant også prisen for beste kjendisblogg.

– Det er en fin klapp på skulderen på at du gjør noe som er viktig. Og at folk setter pris på det. Jeg synes det er veldig, veldig stas, sier Pihl til nyhetsbyrået NTB.

Prisen for årets nykommer gikk til bloggen Giggles & Dimples. Den er drevet av søstrene Alexandra og Tsutsumi Hoang. Årets moteblogg gikk til Celine Aagard. Hun har bloggen Hippie, Hippie Milkshake. Den vant også i fjor.