Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Innspillingen har startet

Filmingen av «Mission Impossible 6» i gang på Preikestolen. Tom Cruise gjør vågale stunt i sin nye film.

Kultur

Det ble en dårlig start på turen til Rogaland for Tom Cruise. Filmstjernen er i gang med innspillingen av scener til filmen «Mission Impossible 6». Det skjer på fjellet Preikestolen.

Fjellpartiet er stengt for turister mens filmingen pågår.

Ifølge avisa Stavanger Aftenblad startet filmteamet å jobbe tidlig. De fløy med helikopter inn til fjellplatået allerede klokka 6.30 onsdag morgen. Trolig var det fordi været ble dårligere utover dagen.

Cruise er i Rogaland for å spille inn stunt-scener ved det berømte fjellet. Det amerikanske filmteamet rakk å filme litt mandag ettermiddag. Da var der strålende sol. Etter det har det vært dårligere vær.

Tirsdag skulle være første hele dag med innspilling. Men sterk vind gjorde det vanskelig for helikoptrene å lande på fjellet.

Onsdag ble været bedre. Da gjorde Tom Cruise stunt i flere timer. Han ble gang på gang trukket oppover langs fjellveggen mens han lot som han klatret det siste stykket opp. Det viser bilder fra kanalen TV 2. Flere ganger sto han også stille på en fjellhylle. Den ligger om lag ti meter under kanten på stupet.

Filmopptakene skal etter planen være ferdige torsdag ettermiddag. Været for den siste dagen ser ikke veldig bra ut.

– Det kan bli ganske kaldt der oppe på Preikestolen, ja. Onsdag blir det lignende vær som det var tirsdag. Det blir ikke fullt så kraftig vind. I stedet kommer det litt regn, sier Arnfinn Tjøstheim til Stavanger Aftenblad. Han er meteorolog ved Værvarslinga for Vestlandet

Så langt har utsikten fra Preikestolen vært god denne uken, men nå er også den truet. Utpå ettermiddagen onsdag kommer det skyer. Disse legger seg lavt rundt fjellet, som ligger 604 meter over Lysefjorden.

– Det er ikke sikkert at skyene vil legge seg helt ned på platået. Men det blir heller ikke så bra utsikt, sier Tjøstheim.