Kultur

– Jeg har hiv

Komikeren og politikeren Brede Bøe forteller at han har viruset hiv og har hatt problemer med alkohol. Han vil ha mer åpenhet i norsk politikk.

Mandag ble det kjent at politikeren Thor Erik Forsberg hadde brukt cannabis jevnlig. Han sa at han hadde vært stresset og hadde angst. Dermed fjernet Arbeiderpartiet (Ap) ham fra lista til neste års valg.

Dette har fått den kjente komikeren Brede Bøe til å reagere. Han er politiker for Høyre. Han har skrevet innlegg i Moss Avis. Der forteller Bøe at han har viruset hiv. Han har et alkohol-problem som han har brukt mye tid å kjempe med, skriver han. I tillegg har han den psykiske sykdommen bipolar lidelse.

Bøe skriver at han skriver innlegget for å få mer åpenhet i politikken. Han synes det ofte snakkes om én ting, men så er det noe annet som gjelder. Det er særlig når personer skal velges til valglistene, skriver nyhetsbyrået NTB.

De tre tingene som Bøe nå røper om seg selv, er ikke ulovlige. Men de blir likevel diskutert i det skjulte når personer skal velges. Det mener Bøe.

Han avslutter leserbrevet med å si seg villig til å stille som kandidat for Østfold Høyre. Det gjelder til stortings-valget neste år.

Brede Bøe får støtte av andre skuespillere.

– Han er et av de klokeste menneskene jeg vet om. Når han har gått ut med dette, er det fordi det er godt tenkt gjennom. Og han har en grunn til å gå ut med det, sier skuespiller Tom Sterri til avisa VG.

Kjell Kåsin er leder for komiteen som foreslår politikere for Østfold Høyre. Han sier til NRK at Brede Bøes innlegg i Moss Avis ikke er negativt for partiet.

– Brede er en flott kar. Det er flott at han er ærlig. Ingen av de tingene han forteller om, gjør ham uegnet som stortings-kandidat. Om innlegget får følger, vil vi se når vi legger fram forslagene våre til liste innen 1. november, sier Kjell Kåsin.

Siste utgave

På forsiden nå