Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Jeg veiver litt hit og dit

Odd Nordstoga er en delt musiker. Derfor heter den nye plata hans «Kløyvd».

Kultur

Odd Nordstoga sliter. Han vet ikke om han skal lage lett, rask pop eller varme, rolige låter. Derfor beundrer han forfatteren Karl Ove Knausgård.

– Tenk å klare å holde seg til én idé gjennom tusenvis av sider! Eller se på Leif Ove Andsnes. Han klarer å holde seg til klassisk musikk – uten å begynne å spille jazz, sier Nordstoga.

Selv klarer han ikke å være så tydelig.

– Jeg veiver litt hit og dit musikalsk, sier han.

Nordstoga er litt folkemusiker. Litt rocker. Litt popartist. Han forteller at han ikke klarer å styre hva slags låter som kommer.

– Jeg har noen årer som går hit, og andre årer som går dit. Jeg vet ikke om det er en styrke eller en svakhet, sier han.

Uansett har Nordstoga bestemt seg for å være fornøyd med den han er. Han har tro på seg selv som låtskriver.

– Jeg er blitt sterkere. Jeg har lært meg å ha tro på låten slik den er i mitt hode. Jeg sier til meg selv at «dette er bra».

Nordstogas nye album heter «Kløyvd». Det betyr «delt». Albumet er variert både i tekst og i melodier. 

– Jeg har laget noen låter som kan komme på radio, for det er viktig. Men de som ikke kommer på radio, kan gjerne få leve sitt eget liv på seks minutter. Her slipper jeg ut alt, sier han om det nye albumet.

Også tekstene hans handler om å være delt mellom ulike roller.

– Kanskje jeg tenker slik fordi jeg er blitt 45 år? Det blir ekstra tydelig når du er musiker. Da lever du et liv der du reiser mye og er delt. Jeg får tid til å fiske med faren min én gang i året, sier Nordstoga.

Siste sang på albumet heter «Kvile og fred». Da synger Nordstoga om trangen til å finne sitt sted og hvile.

– Vi skal rekke så mye. Der vil jeg forandre meg. Ikke jage så mye, sier Nordstoga.

Men først skal han ut på turné. Han spiller konserter fra 23. februar til langt uti mars. Så reiser han rundt til festivaler i sommer.

Odd Nordstoga er aktiv i sosiale medier. Han mener han er flink på Instagram og Facebook.

– Det er slik artister holder kontakten med publikum. Av og til er kvaliteten på sveisen og lyden dårllg. Det er litt rart. Det blir hverdagslig å dele. Selv Tom Cruise legger ut et bilde av seg selv og skriver «hei», sier Nordstoga.

Han er ikke jålete. Hvis folk vil ta en selfie, så får de gjerne det.

– Det må være mange tusen dårlige bilder av meg med fåret smil eller blunking. Det å være synlig kan ta litt overhånd. Derfor setter jeg av tid til å lage den forbannede musikken. Ja, ikke skriv «forbannede» da. Det var litt på spøk.

 

 

Verdas beste jobb #darlingwest #brucespringsteen

Et innlegg delt av Odd Nordstoga (@oddnordstoga)