Kultur

John Cleese vil være morsom igjen

Snart har han betalt den tredje ekskona de siste pengene. Da er komiker John Cleese klar til å finne på morsomme ting igjen.

Komiker John Cleese ble for seks år siden skilt for tredje gang. Det har vært dyre skilsmisser. Nå er han snart ferdig med å betale til sin siste ekskone.

– Jeg har kun ett bidrag til som jeg må betale henne. Jeg har pengene klar allerede i banken, sier Cleese til nyhetsbyrået NTB. Han mener at han nesten er blitt ranet.

De siste årene har han måttet gjøre gammel moro om igjen for å tjene penger.

– Jeg har ikke jobbet med nye idéer på årevis på grunn av det jeg skal betale. Du må skape rom rundt deg for å få en kreativ idé, sier Cleese. Han er 75 år gammel og nå lykkelig gift for fjerde gang. Kona er 31 år yngre.

Cleese lever også med «tre veldig digre katter».

– Katter er bedre enn barn. De er hyggeligere og billigere, sier han.

Nå skriver han en bok i tre deler om seg selv. Den første er kommet på norsk og heter «Men altså ...». Der fleiper han med at kjendiser er så populære. Han skriver om hvor feig han var som liten, om bøllene på skolen og om grusomme lærere. Og om moren sin.

Cleese snakker ikke så høyt om at han er blitt populær.

– Jeg gjorde rett og slett det som virket mest interessant. Jeg tror livet i det store og hele handler om tilfeldigheter. Fire ganger har jeg selv valgt å gjøre ting. Ellers har det vært folk som har spurt meg «skal vi ikke ...». Eller ikke spurt! sier han.

Mange kjenner Cleese fra humorgruppa Monty Python. Den første boka slutter da de begynte å jobbe sammen. I neste bok skal ha skrive om gruppa.

– Monty Python bør få en analyse. Det gjør jeg i nummer to. Der skal jeg også ta for meg filmen «A Fish Called Wanda» og TV-serien«Fawlty Towers», sier Cleese.

I den tredje boka skal han forklare hvorfor det alltid går galt i verden.

Men John Cleese jobber også med nye humoridéer. Han tenker på å lage TV-serier om døden og religioner. Og hvorfor sånn ting alltid går galt.

Selv morer Cleese seg veldig over to ting: sinne uten mening og det å ikke klare å snakke sammen. Det er de to tingene hans TV-figur Basil Fawlty sliter med.

Selv mener han at han ikke er like sint.

– Engelskmennene skammer seg over å bli sinte, så det gjør jeg ikke. Jeg har i verste fall blitt synlig irritert når noen vil ta meg i hånden når vi er på herretoalettet, sier komikeren.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå