Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Jolie som rå agent

Angelina Jolie er ikke redd for filmer med mye action. I filmen «Salt» er Jolie agent for CIA. Det betyr trøbbel og heftige scener.

Fredag vises filmen «Salt» for første gang på norske kinoer.

Angelina Jolie spiller agenten Evelyn A. Salt. Hun jobber for den amerikanske etteretnings-tjenesten CIA. Så blir hun beskyldt for å jobbe for det tidligere Sovjet. Hun skal også ha fått et oppdrag: Drepe den russiske presidenten. Det skal skje når han deltar i en begravelse i USA.

Ted Winter er agentenes sjef. Han spilles av Liev Schreiber. Wintertror på at Salt er involvert i en internasjonal konspirasjon.

Evelyn A. Salt forsøker å vise at dette ikke stemmer. Hun risikerer både sitt eget og ektemannens liv. Samtidig blir hun jaktet på av agenter fra nettopp CIA.

Det er Phillip Noyce som har regissert «Salt». Rollen skal ha vært skrevet til Tom Cruise. Men Cruise skal ha takket nei. Da bestemte film-teamet seg for å skrive om manuset til en kvinne. De fikk Angelina Jolie med istedenfor.

Ekteparet Brad Pitt og Angelina Jolie møtte forøvrige hverandre på en jobb med en action-film. De spilte sammen i filmen «Mrs. og Mr. Smith». Begge var agenter og jobbet for forskjellige agent-byråer.

«Salt» har fått gode kritikker i Norge. Flere aviser gir filmen fem av seks mulige poeng på terningen.

«Hun fremstår som en sårbar superkvinne med Spidermans krefter. Angelina Jolie er høstens actionhelt» skriver avisa VG.

Avisa Dagbladet kaller filmen for «Heftig humbug»: Angelina Jolie er knallgod som super-spion i den usannsynlige actionthrilleren «Salt», skriver de.

Avisa Stavanger Aftenblad skriver: «Glem Lara Croft. I «Salt» spiller Angelina Jolie den tøffeste, skitneste og mest ballistiske agent-dama. Og det er siden Geena Davis hoppet ut av vinduer på åttitallet. Det er rett før hun løfter hesten sin.