Kultur

– Jubelbruset var helt vilt

– Nå er vi i finalen, og det er utrolig deilig, sier Carl Espen Thorbjørnsen. Torsdag gikk han videre til finalen i Eurovision Song Contest.

Torsdag kveld gikk norske Carl Espen Thorbjørnsen videre til finalen i Melodi Grand Prix (MGP). Sangkonkurransen kalles også Eurovision Song Contest.

– Nå er vi i finalen, og det er utrolig deilig, sier Carl Espen.

– Jeg er ikke en som bare tar ting for gitt. Så jeg var åpen for alt. Men vi hadde jo en god følelse, forteller han natt til fredag.

– Det var helt fantastisk og makeløst. Både det å stå på scenen selv og å se på de andre deltakerne. Det jubelbruset var helt vilt, legger han til.

LES MER HER: – Prøver å ikke stresse

Den norske låten, «Silent Storm», er skrevet av Josefin Winther. Hun er kusinen til Carl Espen. 15 land deltok i torsdagens semifinale. Da de ti som går til finalen lørdag ble lest opp, var Norge blant dem.

– Pulsen begynte å gå litt. Men vi måtte heldigvis ikke vente så altfor lenge, sier Carl Espen.

Hans personlige favoritter er Finland og Nederland. De er også med i finalen.

– Jeg har ingen konkurrenter. Vi er bare en gjeng som synger og gjør det vi liker best, sier den 31-årige artisten fra Osterøy i Hordaland.

Etter semifinalen var Carl Espen med på en internasjonal pressekonferanse. Så møtte han norske journalister. Etterpå satte Carl Espen seg på bussen tilbake til hotellet. Fredag ettermiddag venter de to første generalprøvene før finalen.

Låtskriver Josefin Winther forteller at hun hadde en god følelse. Det hadde hun allerede etter framføringen i semifinalen.

– Denne Grand Prix-reisen har en tendens til å overraske. Nå har den gjort det igjen, sier hun.

Norge var tredje land i som framførte i torsdagens semifinale. Carl Espen ble presentert i en video. Der laget han et vindu i de norske flaggfargene. Så gikk han på scenen i B&W-Hallerne i København i Danmark. Den mørke salen var lyst opp av mobiltelefoner. Carl Espen gjorde en mektig framføring av «Silent Storm».

Etter at han hadde framført låten, hadde 31-åringen med en god følelse.

– Dette var utrolig gøy, og jeg følte at det gikk bra. Jeg kjente at nervene var der. Men på en helt annen måte i dag. Nå var jeg forberedt til å takle dem på en god måte, fortalte han tidligere torsdag kveld.

De ti landene som gikk videre til lørdagens finale var Norge, Polen, Finland, Malta, Sveits, Slovenia, Romania, Hviterussland, Hellas og Østerrike.

Israel, Makedonia, Irland, Georgia og Litauen gikk ikke videre.

Siste utgave

På forsiden nå