Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kan vinne åtte filmpriser

Filmen «Louder Than Bombs» kan få hele åtte Amanda-priser i august.

Listen over filmer som kan vinne prisen Amanda er klar. 26 filmer er med i konkurransen. Men bare fire av dem er laget av regissører som er kvinner.

Filmen «Louder Than Bombs» kan vinne flest priser. Den er nominert i åtte kategorier. Blant annet for årets beste kinofilm, skriver nyhetsbyrået NTB.

Filmen er laget av Joachim Trier. Den handler om familien til en kvinnelig fotograf. Hun har jobbet i krigen. Etterpå tar hun sitt eget liv. Familien hennes finner ut flere ting om henne etter at hun er død.

En av de andre filmene som kan vinne mange priser, er «Bølgen». Den er nominert til seks priser. For eksempel årets beste kinofilm. I filmen frykter eksperter at det skal rase fra et fjell. Det vil rase ned i den store Geirangerfjorden. Hvis det skjer, vil det komme en stor bølge og drepe de som bor der. Filmen blir kalt Skandinavias første film om katastrofer, skriver nettstedet filmweb.no.

Også filmen til Margreth Olin kan vinne prisen for årets beste kinofilm. Filmen «Mannen fra Snåsa» er også nominert som årets beste dokumentarfilm. «Mannen fra Snåsa» er en dokumentarfilm som handler om Joralf Gjerstad. Han kalles for «Snåsamannen». Han har hjulpet mange mennesker i løpet av livet sitt. Mange tror hendene hans gjør folk friske. Olin har filmet 22 mennesker mens de får hjelp av Gjerstad.

Det skal også deles ut priser til de beste skuespillerne. Atle Antonsen er nominert til prisen for første gang. Han har spilt i filmen «Grand hotel». Han konkurrerer mot Anders Baasmo Christiansen («Welcome to Norway») og 18 år gamle Devin Druid («Louder Than Bombs»). De tre som er nominert til beste kvinnelige skuespiller er Bente Børsum («Sensommer»), Liv Bernhoft Osa («Pyromanen») og Vera Vitali («Grand Hotel»). Prisene deles ut under filmfestivalen i Haugesund 26. august.