Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kan vinne pris for å gjøre det bra i verden

Norske artister hedres for å gjøre det bra i utlandet. Hvilken artist fortjener å vinne?

Artisten Kygo vant Eksportprisen i fjor. Det var første gang prisen ble delt ut.

I år er det seks artister som kan vinne. De har alle gjort det bra i utlandet. De viser fram norsk musikk. Det er Spellemann og Music Norway som deler ut prisen. Det skjer 9. juni.

Her er kandidatene:

1. Alan Walker, 19 år. Artisten gjør det fortsatt svært bra med låten «Faded». Videoen er sett over 1 milliard ganger på kanalen YouTube. Det skriver avisa VG.

2. Cashmere Cat, 29 år. Han lager elektronisk musikk. Hans egentlige navn er Magnus August Høiberg. Han har blant annet jobbet med Kanye West sin musikk.

3. Gruppa Seeb kan også vinne. Det er Espen Berg og Simen Eriksrud. De har gjort det spesielt bra med sangen «I Took a Pill in Ibiza».

4. Mette Henriette er 25 år gammel. Hun spiller saksofon og skaper musikk. Hun ble raskt kjent da albumet hennes fikk mye skryt i utlandet. Hun fikk også bli med på et album gitt ut av selskapet ECM.

5. Nasty Kutt, 29 år. Produsenten jobber med band som Madcon og Karpe Diem. Han var med og laget hiten «Am I Wrong» med Nico & Vinz.

6. Lise Davidsen, 29 år gammel. Hun gjør det bra som operasanger i verden. Hun har vunnet flere konkurranser, skriver avisa Aftenposten.

– 2016 var et eventyrlig år. Norge viste seg for alvor fram som et internasjonalt musikk-land. Nå er det mange som fronter norsk musikk på høyeste nivå, sier Amund Bjørklund. Han var i juryen for prisen, skriver nyhetsbyrået NTB.