Kultur

Kåret årets ungdomsbok

Torsdag ble årets ungdomsbok kåret. Thomas Enger vant Uprisen for sin bok «Den onde arven».

– Jaaaaaaaaaa! Wow, tusen takk!, sa Thomas Enger da han fikk vite at han har skrevet årets ungdomsbok. Han vant torsdag Uprisen. Over 600 ungdomsskole-elever har deltatt i kåringen.

– Det var ære bare å bli nominert til denne prisne. Det å vinne motiverer og inspirerer meg til videre skriving. Tusen takk til alle sammen som har lest og vurdert boka, sa Enger fra scenen på Kulturhuset Banken på Lillehammer.

Det er Foreningen !Les som deler ut prisen. Prisen ble delt ut i en fullsatt Festsal i Kulturhuset Banken. Det skriver foreningen i en melding til pressen på sine nettsider.

Boka handler om 16 år gamle Julie. Moren hennes tåler verken lys eller lyd. Livet til Julia er langt fra vanlig. Julie prøver å finne ut hva som har skjedd med familien hennes. Hun havner i stor fare når hun prøver å finne ut dette. Det skriver forlaget Gyldendal på sine nettsider.

Juryen til prisen mente at handlingen i boken var interessant og uforutsigbar. De mente at handlingen hadde noe helt nytt og at det ikke var kjedelige partier i boka.

Wanda Voldner er daglig leder i Foreningen !Les.

– Vi får alltid gode svar når vi tar oss tid til å lytte til ungdommens meninger. Uprisen er en unik pris. Den gir ungdom mulighet til å lese, skrive anmeldelser, diskutere og mene noe om norsk litteratur for ungdommer, sier Voldner.

Hun vil gratulere Thomas Enger og alle elever og lærere som har bidratt i arbeidet med prisen.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå