Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Katten skriver blogg og bok

Katten Jesperpus har blitt stor kjendis med bloggen sin. Da er det vel på tide at han også skriver bok?

Jesperpus kommer med egen bok, skriver nyhetsbyrået NTB. Det har også andre bloggere gjort før han. Boka heter «Jesperpus – en helt spesiell katt». Den er allerede veldig populær. På 1,5 timer ble det solgt 3.000 bøker.

– Dette hadde jeg aldri trodd, sier matmor Aina Stormo til kanalen NRK.

Hun har skrevet boka sammen med Katia Gjerding Wiegand. Jesperpus er den første katte-bloggeren som får sin egen bok. Forlaget Cappelen Damm tror boka vil bli veldig populær gave til jul. Boka skal også selges i Tyskland.

Jesperpus har satt avtrykk med poten sin i noen av bøkene.

Jesperpus er en tre år gammel hannkatt fra Løten i Hedmark. Folk fra hele verden følger bloggen hans. Følgerne bor i 45 ulike land. Han har flest lesere i USA, Canada, Sverige, Tyskland, Storbritannia, Italia og Finland. Noen av dem har til og med kommet på besøk. I vår reiste tre damer fra Irland for å se Jesperpus, forteller Jesperpus på bloggen.

Katten har også egen side på nettsamfunnet Facebook. 57.000 personer følger ham. Jesperpus og matmor Stormo forteller om morsomme ting de finner på. De står på ski og svømmer i vannet.

Videoene med Jesperpus som trekker Stormo i skisporet er sett av hele verden. Time Magazine i USA har kåret de 100 viktigste dyrene i verden. De mener Jesperpus fortjener en 59. plass.

Plasseringen kunne ha vært bedre, mener Jesperpus.

– Mikke Mus hadde en bedre plassering. Det syntes ikke Jesperpus var noe særlig. Men å være blant de 100 viktigste dyrene i verden er stort, sier Stormo til kanalen TV2.