Kultur

Kjendiser skal til fjells

Hvem er Norges tøffeste kjendis? TV Norge har samlet kjendiser til ny reise rundt i Norge.

Artisten Sandra Lyng er en av flere kjendiser som skal reise rundt i Norge i høst. Det skjer i TV-programmet «71° nord – Norges tøffeste kjendis». Andre som er med, er for eksempel Svein Østvik og Aleksander Hetland. Østvik er kjent fra TV-serien «Charterfeber» på TV3. Hetland er en norsk svømmer. Det ferdige programmet kan du se på TV Norge til våren. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Vi har fått samlet en veldig fin gjeng. Alle disse personene vil være med og lage et flott program, sier Marianne Aambø til NTB. Hun jobber med kommunikasjon i TV Norge.

Østvik både gleder og gruer seg til reisen.

– Dette hopper jeg ut i med skrekkblandet fryd. Det jeg kommer til å savne aller mest er å sitte på dass, sier Svein Østvik.

Programmet «71° nord» finnes både med og uten kjendiser. Deltakerne reiser helt fra sør til nord i landet. De må bruke sine egne bein for å komme rundt. Flere ganger må de klatre og bevege seg der det er utrygt. Enten over fjell eller elver. De bor stort sett i telt. Og mange ganger er de kalde og fryser.

I den nye sesongen møter vi også Grace Bullen (bryter), Samantha Skogrand (sportsanker), Alexandra Joner (artist), Thea Næss (kickbokser), Henrik Thodesen (komiker), Aleksander Hetland (svømmer), Adam Schjølberg (komiker og TV-kjendis) og Ole Martin Årst (fotballspiller) om bord.

Programmet har blitt vist i snart 20 år. Mange liker fortsatt å se programmet.

– Programmet med kjendiser er populær. Vi får se folk vi føler vi kjenner litt i en helt annen situasjon. Programmet er også inspirerende – det viser at man kan mestre store og uventede utfordringer, sier Aambø.

Tidligere har vi sett kjendiser slite og gråte på TV. De har vært redde for høyder, vært kalde, slitne og sultne. Men Aambø sier at det ikke er farlig.

– Jeg tror deltakerne har hatt godt av utfordringene, sier hun.

Disse har vunnet kjendis-versjonen tidligere: Harald Martin Brattbakk, Pål Anders Ullevålseter, Didrik Solli-Tangen, Christer Basma, Olaf Tufte, Bjørn-Einar Romøren og Anders Jacobsen.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå