Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kjøpte kokain, dømt til fengsel

Den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt er dømt til fengsel. Årsaken er at han kjøpte det narkotiske stoffet kokain.

Den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt er dømt til fengsel i fem måneder. Det skjedde i Stockholm tingrett i Sverige. Persbrandt ble dømt for å ha kjøpt narkotikaen kokain.

Elleve personer var tiltalt da rettssaken startet i januar. Persbrandt kjøpte i mai i fjor 12 gram kokain. Han kjøpte narkotikaen av en av de andre tiltalte. Det står i tiltalen, skriver den svenske avisa Aftonbladet. Den kjente skuespilleren nektet for at han var skyldig.

LES MER HER: Skaffer muskler til ny rolle

Selv om Persbrandt ikke ble med stoffet på seg. Likevel mener retten at det er bevist at han har kjøpt narkotika. Det viktigste beviset var samtaler på telefon som politiet lyttet til i det skjulte.

– Dersom det bevises at det er utført en bestilling, så er det en annen person som har brukt hans mobiltelefon. Mikael kom hjem fra en filminnspilling og hadde fest. Hans mobil ligger alltid fremme. Han låner den gjerne bort, sa Per Liljekvist før dommen falt. Han er Persbrandts advokat.