Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Klar for å gjøre stjernene sure igjen

Den britiske komikeren Ricky Gervais fornærmet de store filmstjernene i fjor. Likevel får han lede pris-utdelingen Golden Globe igjen i helgen.

– Det kommer til å bli en natt med festing og masse drikking. Eller, som skuespiller Charlie Sheen kaller det: Frokost.

Slik åpnet Ricky Gervais Golden Globe-showet i USA i fjor. Den britiske komikeren sjokkerte amerikanerne. Golden Globe-prisene går til de beste skuespillerne på film og TV. Men Gervais fornærmet mange av stjernene. De skjønte ikke den britiske humoren hans.

Gervais er kjent fra komiserien «The Office». På Golden Globe vitset han med skuespillerne i filmen «Sex og singelliv 2». De var gamle nok til å ha vært med i filmen «Bonanza», mente han. Komikeren ville også gi råd til forloveden til Hugh Hefner som eier bladet Playboy. «Bare unngå å se på den», sa han.

Arrangørene var lite glade. De gjorde det klart at det var siste gang Ricky Gervais fikk lede et slikt show i USA.

Men noe har tydeligvis skjedd. For søndag skal Gervais nok en gang lede Golden Globe-showet. Og han lar seg ikke stanse av kritikken i fjor. Briten lover isteden nye, spydige ord.

– Jeg synes ikke jeg var spesielt fornærmende i fjor. Jeg kommer til å gjøre det samme i år, sa han til NBCs Today-show tidligere denne uken.

– Noen mennesker tåler ingenting. Men det kan man ikke bry seg om, sa han, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Briten mener det ikke finnes noe som er for alvorlig til å kunne spøke med.

– Folk spør meg om det er noe man ikke kan spøke med. Jeg mener det ikke er det, sa Gervais torsdag. Da var han gjest på showet til Ellen DeGeneres.

LES OGSÅ: Priser til film om Facebook

Han mener fjorårets show ikke var noe ille.

– Herregud, jeg bare ertet dem. Det var ikke en sal full av sårede soldater. Dette er noen av verdens rikeste mennesker som lever et flott liv, sa han.

Stumfilmen «The Artist» kan få flest priser søndag. Den er nominert til seks priser. Komedien «Bridesmaids» ble populær. Den kan få to priser. I klassen for årets film, er også «The Descendants» nominert. Går det bra, kan filmen få fem priser.

George Clooney er nominert i klassen for beste mannlige skuespiller. Han må konkurrere mot blant andre Leonardo DiCaprio. Flere tror Meryl Streep får prisen for beste kvinnelige skuespiller. Hun spiller den tidligere britiske statsministeren Margaret Thatcher. Det er i filmen «Jernkvinnen». Og Michelle Williams kan få pris for sin innsats som Marilyn Monroe. Hun har spilt i filmen «My Week With Marilyn».

LES OGSÅ: Rekord til Meryl Streep

Flere trodde at thrilleren «Muldvarpen» kunne få priser. Men filmen som er laget etter boka av John le Carré, er ikke nominert til en eneste pris.