Kultur

Klar for kvinnelig spionfilm

Fem kvinnelige stjerner i en film om spioner. Snart kan du se filmen «355».

Jessica Chastain var lei av måten kvinner blir vist fram på i film. Derfor laget hun sin egen film, om kvinner som spioner. Hun har fått med seg fire kjente skuespillere i hovedrollene.

– Heldigvis sa alle ja, sa Chastain under presentasjonen. Filmen «355» ble presentert under filmfestivalen i Cannes. Den var i Frankrike før helgen.

Jessica Chastain, Fan Bingbing, Marion Cotillard, Penélope Cruz og Lupita Nyong'o. Disse fem spiller kvinnelige spioner. De er fra ulike spionbyråer rundt i verden. Sammen laget de sitt eget spionlag. Det kalles 355, skriver magasinet Hollywood Reporter.

Simon Kinberg er regissør for filmen. Men Chastain er med som produsent. Hun har fått med seg Theresa Rebeck til å skrive manus. Hun skrev også manuset til filmen «Catwoman». Filmens budsjett blir 75 millioner dollar.

Men hvem vil se filmen? Eksperter er sikker på at kvinner vil se den.

– Nå er spørsmålet om filmen også vil friste menn. Det er forsatt menn som ser flest actionfilmer, sier Benjamina Mirnik-Voges til bladet. Hun kjøper inn filmer til Tyskland.

Det kommer også flere filmer som viser andre sider av kvinner. Mange av dem er actionfilmer. Filmer som «The Spy Who Dumped Me» med Mila Kunis og Kate McKinnon, «The Hitman's Wife's Bodyguard» med Salma Hayek og «The Expendabelles». Flere av filmene er nyinnspillinger eller parodier på andre filmer.

Det er fortsatt usikkert når filmen «355» har premiere i Norge.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå