Kultur

Klare for blues på Notodden

I forrige uke ble det klart at Van Morrison spiller på Notodden Blues Festival. Nå er de klare med 20 nye artister og band.

Musikeren Van Morrison kommer til Notodden Blues Festival i august. Det ble klart forrige uke. Nå er også 20 andre artister og band klare for festivalen i Telemark. Blant dem er det norske bandet Bigbang og den amerikanske artisten Beth Hart.

– Dette tegner til å bli det sterkeste Notodden-året noensinne, sier Jostein Forsberg. Han er daglig leder i Notodden Blues Festival.

Torsdag kunne Forsberg fortelle hvilke andre som nå har sagt ja til å spille på festivalen. Blant dem er El Cuero, Knut Reiersrud, Hungry John, Frikar og Billy T Band. Fra før er det kjent at John Mayall, Tedeschi Trucks Band, Charlie Musselwhite, Royal Southern Brotherhood og Eric Burdon kommer.

De siste årene har det vært mye snakk om at det er få kvinnelige artister på festivalene. Det spørsmålet vil nok også komme i år. Spesielt siden vi feirer at det er 100 år siden kvinner fikk stemmerett i Norge.

Men Notodden-festivalen er forberedt. Forsberg sier at de har sikret seg de tøffeste kvinnene. Det er de amerikanske artistene Susan Tedeschi, Beth Hart, Dana Fuchs og Angela Brown. Men også australske Fiona Boyes.

– De vil til Notodden, sier han.

Susan Tedeschi har flere ganger vunnet musikkprisen Grammy. Hun spiller i Tedeschi Truck Band sammen med ektemannen Derek Trucks. Men de er ikke alene. Til sammen har de med seg 11 personer i bandet, skriver nettavisa nrk.no. Nå kommer de til Norge for første gang. Konserten deres er på den store Bryggescenen lørdag 3. august.

Forsberg nevner også de norske artistene Ida Jenshus, Monica Heldal, Rita Engedalen og Margit Bakken.

Notodden Blues Festival starter 1. august og varer til 4. august.

Siste utgave

På forsiden nå