Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Klare for festival

Lørdag fyller kronprins Haakon 40 år. Det er konglige blant gjestene på festivalen som feirer bursdagen hans.

Kronprins Haakon fyller 40 år 20. juli. Feiringen blir privat. Men kronprinsesse Mette-Marit og venner av paret har dratt i gang en musikkfestival. 220 inviterte gjester får med seg festivalen på Skaugum i Asker, skriver kanalen NRK.

Danske kronprins Frederic og kronprinsesse Mary er blant gjestene.

Det bekrefter det danske kongehuset overfor kanalen TV 2.

Det norske kongehuset har vært tilbakeholdne med informasjon om feiringen. De ønsker ikke å kommentere opplysningene, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Kanalen har også vært i kontakt med det svenske kongehuset. De vil ikke si om kronprinsesse Victoria og hennes Daniel fra Sverige står på gjestelisten.

Avisa VG skriver at feringen og festivalen skjer i hagen på Skaugum.

– Gjestene skal ligge i telt og soveposer. Noen av de kongelige skal ligge innendørs. Kronprinsparet skal ligge i telt, sier kommunikasjonssjef på Slottet, Marianne Hagen.

Hun vil ikke røpe hvilke artister som skal opptre for kronprinsen og hans gjester. Hun sier at det ikke dreier seg om store internasjonale verdensstjerner.

– Det jeg kan røpe er at artist etter artist vil bli «pakket opp» og overrakt til Kronprinsen fra scenen gjennom konsertene på lørdag og søndag, sier Hagen.

Ifølge NRK er det flere kjente norske navn som kommer til å opptre på bursdagsfestivalen ettersom kronprinsparet har tette bånd til det norske musikermiljøet.

Gjestene har blitt bedt om å spleise på kostnaden for artistene. Det var det en debatt om i mediene forrige uke.