Kultur

Klare for finale

Lørdag synger ni artister i finalen i musikk-konkurransen Melodi Grand Prix. Men de som tar imot veddemål, tror allerede at Norge kan vinne den internasjonale finalen.

Lørdag synger ni artister i finalen i musikk-konkurransen Melodi Grand Prix (MGP). Den som vinner skal være Norges deltaker i den internasjonale European Song Contest.

Sist helg var det tre delfinaler. Tre artister fra hver delfinale gikk videre til finalen. Carl Espen Thorbjørnsen fra Bergen vant delfinalen søndag. Han fikk flest stemmer for låta «Silent Storm».

– Jeg sier tusen, tusen takk. Jeg er så takknemlig, sa Carl Espen på Folketeatret i Oslo.

De andre som skal konkurrere i finalen, er Elisabeth Carew, El Cuero, Knut Kippersund Nesdal, Oda & Wulff, Charlie, Mo, Linnea Dale og Dina Misund.

Dina Misund med låta «Needs» fikk flest stemmer i fredagens delfinale. Knut Kippersund Nesdal ble kåret til vinneren i lørdagens delfinale med låta «Taste of You».

Allerede nå er Norge favoritt til å vinne årets internasjonale finale. Det hevder firmaer som tar imot penger fra folk som vil vedde på resultatet. Vi regnes som favoritt selv om vi ikke har valgt hvem som skal representere oss.

– Norge lå øverst på veddelista allerede før firmaene hadde hørt noen av de norske låtene live. Det er uvanlig, sier Morten Thomassen til NRK. Thomassen er president i den norske Grand Prix-klubben.

Han tror grunnen til at vi leder der, er at vi har godt rykte. Norge er kjent for å sende bra låter til de internasjonale finalene, sier han.

Den norske finalen er i Oslo Spektrum. Den internasjonale European Song Contest holdes i København i Danmark 10. mai. Danskene har valgt ut Basim til å representere dem. Fra Sverige vant artisten Sanna Nielsen, skriver nyhetsbyrået NTB.

Siste utgave

På forsiden nå