Kultur

Klart for barnas finale

Lørdag er det finale i musikk-konkurransen MGPjr. 20 spente jenter og gutter skal på scenen.

Over 600 meldte seg på årets musikk-konkurranse MGPjr. Blant dem er ti plukket ut til finalen. Lørdag står de på scenen i Oslo Spektrum. Der skal de opptre foran 7.300 publikummere. Det melder kanalen NRK.

Finalistene ble plukket ut på audition hos NRK i mars. De har opplevd mye fram til nå. Lørdag får du se Thea Sofie, duoen UR, Tyra, Aksel, Mathea-Mari, trioen Disel, Tuva, Vanja og bandene Dråkmat og Monkey`Boy. Alle skal synge sine egne låter for norske TV-seere og publikum i Oslo Spektrum. I fjor vant gruppa UNIK4. Hvem får trofeet etter dem i år?

LES MER HER: Disse vant MGPjr

Årets finale er den trettende MGPjr-finalen. Aldri før har så mange meldt seg på konkurransen.

– MGPjr 2014 fikk 100 flere påmeldinger enn i fjor. Det viser hvor viktig det å lage et show som inspirerer barn og unge med musikk som hobby, sier Eva Rutgerson Bie. Hun er prosjektleder for MGPjr.

Til sammen ti jenter og ti gutter er på scenen. De synger enten alene, eller i grupper. Seerne bestemmer hvem som vinner.

Artisten Tooji og Margrethe fra Barne-TV er programledere. Det er de for tredje året på rad. De to fikk æren av å fortelle de ti finalistene om at de var plukket ut til finalen. Og programlederne liker å lure deltakerne.

– De fleste artister drømmer om å en gang stå på scenen i Oslo Spektrum. Det er jo dit våre finalister faktisk skal. Og da må vi gi den gledelige beskjeden på en ekstra fin og overraskende måte, forteller Margrethe. Sammen med Tooji har hun overrasket finalistene.

Dette er artistene i MGPjr 2014:

Dråkmat fra Selbu i Sør-Trøndelag

Melodi: Æ ane itj æ

Dråkmat består fem gutter. 14 år gamle Henrik synger. 14 år gamle Tomas spiller gitar. Det gjør også 15 år gamle Ole Henrik. 14 år gamle Kevin spiller trommer. 14 år gamle Martin spiller bass. Bandet ble til for tre år siden. Det skjedde på kulturskolen i Selbu.

Vanja fra Osterøy i Hordaland

Melodi: Du stod der og lo

Alle gode ting er tre for 14 år gamle Vanja.  Hun var på sangaudition til MGPjr i 2012 og 2013. Men hun nådde ikke helt fram. Men i år har Vanja fått en av finaleplassene. Hun har deltatt i konkurransen Ungdommens kultur-mønstring (UKM). Hun har også sunget på en barneplate. 14-åringen spiller piano og kommer fra en musikalsk familie. Mammaen lager musikk og pappaen er musikklærer.

Aksel fra Bremanger i Sogn og Fjordane

Melodi: Ingenting å tape

Aksel er 12 år gammel og går i 7. klasse på Hauge skole. Han spiller gitar, i band og i korps. Aksel var med i UKM i år med bandet sitt «AKV and the Freakz». Men han stiller i MGPjr alene. Han liker å skrive, turne, lage musikk og tegne. Aksel synger om at det ikke gjør noe om folk synes han er annerledes. Han må være som han er for å få til det han vil.

Tuva fra Tønsberg i Vestfold

Melodi: Diva

Tuva er 13 år gammel. Hun elsker å lage musikk. Låta «Diva» lagde hun til den årlige diva-festen som moren hennes har. I tillegg til å drive med musikk går Tuva på teaterskole. Hun liker å kle seg ut og samler på parykker og kostymer. Tuva drømmer om å bli programleder, komiker eller skuespiller.

Disel fra Vestfold

Melodi: Stopp

I Trioen Disel synger søstrene Dina og Ella og venninnen Isabelle. Dina er 11 år gammel, Eller er 9 år og Isabelle er 12 år gammel. De er opptatt av rettferdighet. Sangen «Stopp» handler om ta seg tid til å stoppe opp. Og om å se seg rundt og oppdage nye ting rundt seg. Alle jentene kommer fra musikalske familier. De synger og spiller instrumenter.

Mathea-Mari fra Bergen

Melodi: #Online

13 år gamle Mathea-Mari har vært med i TV-konkurransen Norske Talenter. Hun har spilt i flere musikaler. Mathea-Mari hadde blant annet hovedrollen som Annie på Folketeateret høsten 2013. Hun har alltid elsket å synge og opptre. Hun drømmer om å gi ut en egen plate og bli skuespiller. Sangen hennes handler om å være for mye på internett. Mathea-Mari mener vi må rive oss løs fra dette. Vi må heller leve mer med venner og familie.

UR fra Gvarv i Telemark

Melodi: Hadde det vært no’?

UR består av Una og Ronja. De er begge 15 år gamle. De går på Sauherad ungdomsskole i 9.klasse. Una og Ronja har vært bestevenner siden 2.klasse. De to er nesten alltid sammen. De elsker å lage sanger, filmer og å kle seg ut. Jentene ler mye og har sin egen stil. De er opptatt av at folk skal få være seg selv. Dette kommer frem i sangen deres: «Se for deg en verden der alle er like… Hadde det vært no’? NEI».

Tyra fra Trondheim

Melodi: Det e’ hælg

Tyra er 10 år gammel. Hun kommer fra Trondheim. Hun går på Steindal skole i klasse 4b. Pappaen er musiker. Han og Tyra spiller og synger mye sammen. Tyra liker å skrive sanger, lese og tegne og bruke fantasien sin. Hun har en chihuahua som heter Chilli. 10-åringen går ofte tur med hunden. Tyra drømmer om å bli en stor sanger. I låta hennes «Det e' hælg» synger hun om hvor deilig og gøy det er med helg etter en stressende uke.

Monkey’Boy fra Fetsund i Akershus

Melodi: Som en ørn

Monkey’Boy er en gruppe med fire gutter. 14 år gamle Thomas spiller trommer. 14 år gamle Niklas er på bass. 15 år gamle Jørgen spiller gitar. 15 år gamle Andreas stiller også med gitar og synger. De fire går på Riddersand skole i Fetsund. Guttene har spilt sammen siden 2010. De har blant annet vært med i UKM to ganger. Låta «Som en ørn» handler om kjærlighet.

Thea Sofie fra Jørpeland i Rogaland

Melodi: Jentekveld

Thea Sofie er 11 år gammel. Hun er født inn i en familie med masse sang og musikk. Både foreldre og søsken liker å synge og spille. Thea-Sofie har sunget i kor siden hun var fire år gammel. Hun spiller både fiolin og håndball. I tillegg er hun aktiv i teatergruppen i kulturskolen. I låta «Jentekveld» synger Thea-Sofie om hvor gøy det er med en skikkelig jentefest.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå