Kultur

Klart for finale-fest

Stella er favoritt til å vinne Melodi Grand Prix (MGP) 2011. Men i finalen kan alt skje.

Lørdag møtes de åtte MGP-finalistene i Oslo Spektrum. Rekkefølgen de skal spille i, er klar. Den ble trukket på direktesendt TV. Det er for å gjøre det så rettferdig som mulig for artistene. Helene Bøksle synger låten «Vardlokk». Hun er først ut.

NYHETSGRAFIKK: Artistene skal kjempe om å gå videre til Tyskland . Hør alle bidragene her.

Deretter kommer Sie Gubba med sangen «Alt du vil ha», før Babel fish slipper til med «Depend On Me». Gruppa The Lucky Bullets skal sjarmere med «Fire Below».  The BlackSheeps har hatt en rettssak om navnet på bandet midt i forberedelsene til konkurransen. Men eksperter har spådd at sangen «Dance Tonight» kan komme høyt.

Likevel er det Stella Mwangi som flest tror har best sjanse. Hun skal synge «Haba, haba» som nummer seks. I 2009 var Aleksander Rybak favoritt til å vinne finalen i den norske Melodi Grand Prix. Spill-selskapene hadde Rybak høyest på alle listene sine. Nå har Stella Mwangi samme odds, skriver nyhetsbyrået NTB. Det betyr at spill-selskapene tror hun har størst sjanse for å vinne konkurransen.

Men spill-selskapene gjetter ikke alltid riktig.

– I fjor lå Didrik Solli-Tangen langt nede på listen over hvem de trodde kom til å vinne. Det sier Morten Thomassen til nettstedet nrk.no. Han er leder av den norske MGP-klubben.
Solli-Tangen vant den norske finalen i fjor, og ble Norges bidrag i den europeiske konkurransen.

Åste & Rikke er bidrag nummer sju, med låta «Not That Easy (Ah-Åh Ah-Åh)». Hanne Sørvaag skal fremføre sin sang «You're Like a Melody» helt til slutt. Det er hun strålende fornøyd med.
– Jeg kunne ikke fått bedre plassering! Jeg synes det er super-spennende å være sist ut, sier hun til nettstedet nrk.no.
Mange mener de som opptrer sist har en bedre sjanse enn de andre artistene. Det er fordi publikum husker den siste sangen best når de skal stemme.

Den som vinner i Oslo Spektrum, går videre til den internasjonale konkurransen. I år skal Eurovision Song Contest (ESC) sendes fra Düsseldorf i Tyskland. Der skal Norge konkurrere med 42 andre land. Finalen er lørdag 14. mai.

Her er hele rekkefølgen for den norske MGP-finalen:

Låt nr. 1: Helene Bøksle – "Vardlokk"

Låt nr. 2: Sie Gubba – "Alt du vil ha"

Låt nr. 3: Babel fish – "Depend On Me"

Låt nr. 4: The Lucky Bullets – "Fire Below"

Låt nr. 5: The BlackSheeps – "Dance Tonight"

Låt nr. 6: Stella Mwangi – "Haba Haba"

Låt nr. 7: Åste & Rikke – " Not That Easy (Ah-Åh Ah-Åh)"

Låt nr. 8: Hanne Sørvaag – "You're Like a Melody"

Kilde: nrk.no

Siste utgave

På forsiden nå