Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Klart for «Skavlan» og «Senkveld»

Fredrik Skavland bytter kanal til TV 2. I kveld (fredag) får folk også møte nye programledere i «Senkveld».

– På TV 2 får «Skavlan» noe vi har lengtet etter. Vi blir utfordrere. Som Nordens største talkshow må vi risikere noe for å utvikle oss, sier Fredrik Skavlan, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Fredrik Skavland ledet sitt eget show på kanalen NRK i mange år. Han vil endre noe når showet flytter til kanalen TV 2.

– Vi vil teste ut nye ting. For eksempel vil jeg reise til enkelte gjester utenfor studio-rommet, sier han. Det blir noe helt annerledes for Skavlan.

Han sier også at programmet blir mer journalistisk enn før.

Showet sendes på fredager. Da sender TV 2 også programmet «Senkveld». I år har programmet fått nye verter. Det er Helene Olafsen og Stian Blipp.

De gleder seg også til å skape fredagsstemning med talkshow.

– Stian og jeg har brukt all vår våkne tid sammen etter sommerferien. Jeg vet hvordan jeg skal få ham til å le. Jeg vet hva som irriterer ham. Og ikke minst: Jeg vet at jeg har verdens beste makker i «Senkveld med Helene og Stian».

TV 2 sier at de satser skikkelig på fredagskvelden.

– Vi har «Idol», «Senkveld med Helene og Stian» og «Skavlan». Nå har vi investert mer i fredagskvelden enn noen gang, sier Jarle Nakken. Han er programredaktør i TV 2.

Det blir Katarina Flatland som leder musikk-programet «Idol». Der får unge musikktalenter muligheten til å vise seg fram.

Kanalen ønsker å fange flest mulig TV-seere denne høsten. Dermed fortsetter de med programmer som har hatt suksess før.

Seerne kan videre se frem til nye episoder av «Farmen», «Skal vi danse», «Jakten på kjærligheten», «Truls à la Hellstrøm», «Otto har fått nok» og «Åsted Norge».

Det kommer også nye programserier. I serien «Blålys» får seerne følge politiets arbeid. «Alle i arbeid» handler om et inkluderende arbeidsliv. Det blir også en egen serie om krim fra virkeligheten: «Hvem drepte Birgitte?».

TV 2 sender også den nye thrillerserien «Kielergata». Der spiller Thorbjørn Harr hovedrollen. Kanalen satser også på et filmprogram på torsdager.

«Torsdagsfilmen» er fem frittstående filmer. Der tolker komikerne Erik Solbakken og Morten Ramm de store filmsjangerne. Det gjør de på sin helt egen måte.