Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Klepp i knipe

Stavanger-gutten Jarle Klepp kan sees på film igjen. Denne gangen blir han utfordret av et lite menneske på snart sju år.

Det er klart for et nytt filmatisk kapittel om Jarle Klepp. Figuren Jarle Klepp er kjent fra filmen, «Mannen som elsket Yngve». Den ble en stor kino-suksess i 2008. Nå kan Jarle Klepp sees i filmen «Jeg reiser alene». Filmene er basert på to bøker av forfatteren Tore Renberg. Han har også skrevet manus til filmene. Regissør er Stian Kristiansen.

Denne gangen har Klepp blitt 25 år gammel og flyttet til Bergen. Han er en svært lovende litteratur-student. Hoved-interessene hans er forfatteren Marcel Proust, bandet Bob Hund, øl, bøker og avisa Morgenbladet. Plutselig får Klepp en overraskelse han aldri glemmer. Det viser seg at en liten jente på snart sju år er hans datter.

– Dette er selvfølgelig et stort sjokk for Jarle. Selv om man kan synes litt av hvert om oppførselen hans, så forsvarer jeg ham gjerne, sier Rolf Kristian Larsen. Han er skuespiller og spiller hovedrollen som Jarle Klepp.

Det blir full krise når Klepp plutselig skal ha ansvaret for ei lita jente en hel uke. Det er stor forskjell på hans frie studentliv og den lille jentas verden.

– Først ler du kanskje. Men etter en stund merker du at det er noe annet her som ikke er så morsomt. Noe sårt melder seg, sier Stian Kristiansen. Han er regissør for filmen. Han sier at det er noen utfordringer når du skal jobbe med barn på film. Amina Eleonora Bergrem spiller Jarle Klepps datter.

– Jeg jobber mye ut fra magefølelse. Jeg merker det når ting føles ekte. Det var spennende å følge Aminas utvikling. Da hun ble trygg, satt rollen veldig bra, sier han til nyhetsbyrået NTB.

Den lille filmstjernen forteller at det var morsomme dager under opptakene av «Jeg reiser alene».

– Noen ganger var det litt vanskelig å konsentrere seg. Men det var moro og det er veldig kult å se filmen ferdig. Selv om det er litt stygge ord her og der, sier hun og ler.

Bergrem synes at hun og Rolf Kristian Larsen spilte bra sammen.

– Jeg er både leken og barnslig. Også liker jeg den improviserende måten vi spilte på. Det matchet bra med Amina, sier han.

Selv om Larsen har spilt Jarle Klepp i flere runder, er han langt fra lei av rollen.

– Jarle Klepp har en enormt fokusert energi. Jeg ligner nok litt på ham. Jeg tenker ikke at jeg har laget en karakter. Det handler mer om at jeg bruker meg selv. Jeg tenker: Hvordan ville jeg ha reagert, hva ville jeg ha gjort her, sier Larsen.

Han vet hvorfor du bør se filmen hans.

– Det er en film som du kommer til å huske. Og som får deg til både å grine og le, sier han.

I filmen møter vi også skuespillerne Ingrid Bolsø Berdal, Trine Wiggen, Pål Sverre Valheim Hagen, Marte Opstad Aarseth, Gustaf Hammarsten og Henriette Steenstrup i mindre roller.

«Jeg reiser alene» har premiere fredag 11. februar.