Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Knausgård er snart klar med ny bok

Karl Ove Knausgård er klar med romanen «Morgenstjerne» til høsten.

18. september kommer en ny bok fra forfatteren Karl Ove Knausgård. Da slipper han sin roman «Morgenstjerne».

«Det er en stor internasjonal begivenhet at Knausgård nå utgir ny roman. Boken er allerede er forhånds-solgt til 13 land», melder Forlaget Oktober.

Knausgård har blant annet skrevet serien «Min kamp». I den nye boka skifter han mellom synsvinkler. Det er det første gang forfatteren gjør.

– Jeg har jo tidligere skrevet om verden slik den ser ut for ett enkelt menneske. Denne gangen ville jeg forsøke å la mange slike ulike virkelighets-oppfatninger møtes. Flere mennesker som opplever det samme, men forstår det forskjellig. Hvor befinner sannheten seg da? forklarer forfatteren.

– Det er også komplisert: Virkeligheten for en som tror på Gud. Den er en helt annen enn en som ikke tror på Gud, sier han.

I romanen blir vi kjent med flere karakterer, ifølge forlaget. Boka handler blant annet om litteratur-professoren Arne og kunstneren Tove. De er sammen med sine barn på feriestedet på Sørlandet.

I en hytte i nærheten er kompisen deres, Egil. En prest, en journalist og en hjelpepleier er også med. Det samme er en enorm stjerne som ingen forstår seg helt på. Selv ikke astronomene, står det om handlingen.