Kultur

Knausgård spiller trommer igjen

– Jeg har brukt jobben som forfatter til å få spille i band igjen, ler Karl Ove Knausgård. Han spiller trommer i bandet «Lemen».

«Sannheten på boks» er en plate som hyller bandet Raga Rockers. Gruppa «Lemen» har spilt inn én av låtene. Sangen heter «Litt av en gjeng». Den er skrevet at Michael Krohn.

Forfatter Karl Ove Knausgård spiller trommer i bandet. Han synes låta viser en «fascinerende og viktig side» av Raga Rockers. Det har han sagt til avisa VG.

Bandet Lemen ble startet opp i 1995. Men ett medlem er ikke med denne gangen. Det er forfatter Tore Renberg. For Lemen kan forandre seg, og fremdeles være Lemen, er det blitt sagt.

I oktober ble Karl Ove Knausgård intervjuet av nyhetsbyrået NTB. Da fortalt Knausgård at han pleide å spille trommer da han var student.

– Jeg har brukt jobben som forfatter til å få spille i band igjen. Jeg har ingen rett til å være trommeslager. Jeg er ikke det, sa han med et smil.

Så la han til at det var gøy å være i studio igjen.

I dag er Knausgård forfatter og far til fire barn. I bok nummer fem av «Min kamp» skrev han om den korte bandkarrieren.

Også i hans nye bok, «Om høsten», skriver Knausgård om trommene. Der røper han at tromme-settet står i rommet der han sitter og skriver.

Dette er alle medlemmene i bandet Lemen:

  • Annlaug Børsheim på vokal, fiolin og hardingfele
  • Ynvge Knausgård på gitar
  • Knut Olav Homlung på gitar
  • Hans K. Mjelva på bass
  • Karl Ove Knausgård på trommer

Siste utgave

På forsiden nå