Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Knerten redder kino-sommeren

Den nye Knerten-filmen skulle egentlig ha premiere i september. Nå er den flyttet til 3. juli.

Sommeren er vanligvis en tid for mange nye filmer på kino. Men korona-viruset har gjort at mange filmer er utsatt til neste år. De som har laget den nye filmen «Knerten og Sjøormen» gjør motsatt. Den skulle egentlig på kino for første gang i september. Nå er premieren flyttet til 3. juli. Hensikten er å bidra til at kinoene har en ny film til publikum i sommer. Det skriver Paradox og SF Studios i en presse-melding.

– «Knerten og Sjøormen» er en morsom og litt rampete sommerfilm. Den får fram sommerfølelsen hos både små og store. Vi er veldig glade for at vi har muligheten til å vise en flunkende ny Knerten-film denne sommeren. Det sier produsent Stein B. Kvae i Paradox.

Filmene om den snakkende pinnen er laget etter bøkene skrevet av Anne-Cath. Vestly. Jo Vestly er hennes sønn. Han er glad for at publikum får muligheten til å se den nye Knerten-filmen i år.

Anne-Cath. Vestly ville fylt 100 år i 2020. Men mange av arrangementene som skulle feire henne, ble avlyst. Årsaken er korona-viruset.

– Den siste tiden har kanskje flere i landet, som Lillebror, hatt bruk for en fantasivenn som Knerten. Det skal derfor bli ekstra godt å kunne se Knerten og Sjøormen. Sammen med både venner, familie og det norske folk, sier sønnen.

Den nye filmen tar karakterene Knerten og Lillebror til tante Theas magiske sommerøy. Noen har sett en sjøorm i fjorden rundt. Det blir både jakt på sjøorm og en ny venn. Det skaper en eventyrlig sommerferie. Scott Maurstad har stemmen til Knerten. Filip Mathias Eide spiller sju år gamle Lillebror. Mia Ålvik spiller Eddy.

På rollelisten står også Silya Nymoen, Silje Storstein, Sjur Vatne Brean, Kristoffer Olsen og Espen P.A. Lervaag. Innspillingen av filmen begynte allerede i 2018, ifølge kanalen NRK. Den er spilt inn på Gressholmen i Oslo-fjorden. Det var meningen at filmen skulle være klar til Vestly-jubileet.

Filmen er Tove Undheims første langfilm. Hun har også skrevet manus sammen med Aksel Kielland. Det er skrevet etter en historie av Lars Kilevold. Den er igjen laget etter Anne-Cath. Vestlys karakterer.