Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kommer med fortsettelse etter 35 år

Har du lest om eller sett serien «The Handmaid's Tale»? Nå kommer forfatter Margaret Atwood med en fortsettelse på historien.

For 35 år siden kom boka «Tjenerinnens beretning», med original tittel «A Handmaid's Tale». Den handler om kvinnen Offred, som bor i samfunnet Gilead.

De siste årene har folk kunnet få se historien i en TV-serie på Netflix. Elisabeth Moss spiller hovedrollen. Men hva skjer egentlig videre når Offred blir ført bort i en bil?

Nå har forfatter Margaret Atwood kommet med en fortsettelse på fortellingen. Boka heter «Gileads døtre». Den kommer ut på flere språk samtidig. Norske anmeldere skriver svært godt om den.

Boka kom 10. september. Da leste forfatteren selv fra boka. Lanseringen var på det britiske nasjonalbiblioteket British Library i London.

Atwood er 80 år gammel. Hun fortalte at lesere verden rundt aldri har sluttet å spørre. De har lurt på hvordan det kommer til å gå med Offred. Offred kjemper for frihet i Gilead. Der de ekstremt religiøse og konservative. Kvinner har mistet viktige rettigheter. Lederne kontrollerer alle i samfunnet. Et av de vanligste spørsmålene Atwood har fått, er hvordan samfunnet kommer til å falle.

«Gilead døtre» er skrevet som et svar på det spørsmålet. Det skriver Atwood også i boka.

I den nye boka er handlingen 15 år etter det som skjer i «Tjenerinnens beretning». Tre kvinner forteller sin historie. Karakteren Tante Lydia er blant dem.

Originaltittelen på boka er «The Testaments» (Testamentet). Den handler blant annet om at tante Lydia tar et oppgjør med seg selv. De to andre historiene er om to unge kvinner. De får en viktig rolle for det som skjer med Gilead. Det skriver nyhetsbyrået TT.