Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kommer med sin første plate

Kitchie Kitchie Ki Me-O, Turns og Honningbarna kommer med sin første plate i år. Og plate-bransjen tror at de lykkes.

Kitchie Kitchie Ki Me-O kommer med sin aller første plate i vår. De er den plate-debutanten som bransjefolket har mest tro på i 2011. Det viser en rundspørringen nettstedet Musikknyheter.no har gjort.
– Det er spennende å ta pulsen på et nytt norsk musikkår. Denne listen viser hvilke nye norske artister man vil høre mye om i 2011. Fjorårets liste ble toppet av Navigators, Kvelertak og Moddi. Alle gjorde det veldig bra i 2010, sier Robin Olsen i Musikknyheter.no.

Kitchie Kitchie Ki Me-Os frontfigurer er Alex Kloster-Jensen (fra gruppa Ricochets) og Frode Jacobsen (fra Madrugada). De har mye erfaring fra Midnight Creeps og Kåre & The Cavemen/Euroboys. De slipper sitt etterlengtede første-album rundt påske.
Turns har 2. plassen på listen. De har brukt lang tid. Men 10. januar kommer albumet «Out». Det slippes etter fire-fem års innsats. Musikalsk leder der er Anders Tjore. Han er vokalist også i Montée. De har med seg musikere fra Cato Salsa Experience, Bigbang, Salvatore og The Lionheart Brothers.

Honningbarna er derimot helt ferske – men drevne. De ble festival-yndlinger i fjor. Det skjedde samtidig som de slapp sin første EP. Den var preget av rasende tekster og sparkende gitar-riff. Blandet med cello og orgel ble det til punkrock for vår tid.

På 4. plass på kåringen kommer Team Me. De har gått fra å være prosjektet til Marius Drogsås Hagen til å vokse seg stadig større. Nå er de visstnok sju personer. Team Me slipper debut-EP-en i februar. De skal også ut på turné med vennene i The Wombats.

Nok et punkband følger på 5. plass, nemlig Oslo Ess. Bandet har allerede spilt på Øyafestivalen. De er også i finalen i NRK-konkurransen Urørt. Debutplaten kommer ut i løpet av første halvår.

På 6. plass følger bergensjentene i Razika. De spiller det de kaller indieskapunk. 7. plass inntas av Tôg. De er allerede sett på Hove og Øya. Musikken beskrives som elektropop som møter skrekkfilm/film noir.

De siste plassene listen har Wolves Like Us på 8. plass. De har band-medlemmer med erfaring fra Amulet, JR Ewing, Silver og Infidels Forever. Øya-klare Phaedra (Ingvild Langård) har 9. plassen.
Young Dreams er nederst på listen. De er også bergensere. De har med medlemmer ellers hørt i Casiokids, The Megaphonic Thrift, The Alexandria Quartet. Young Dreams har to EP-er klare til slipp i årets første fire måneder.

Musikknyheter.nos fagpanel anbefaler også folk å følge med på 2011-platedebutanter som:
Altaar, Heyerdahl, Brighton, Like Rats From A Sinking Ship, Einar Stray, Sassybeat, The Gin & Tonic Youth, Your Headlights Are On, Surfers Lingo, Norma Sass, Kaja Bremnes, Adobe Houses, Jesse Jones, Bloody Beach og Hope I Die Virgin.