Kultur

«Kon-Tiki» åpner filmfestivalen i Haugesund

Den nye, norske filmen «Kon-Tiki» skal åpne årets filmfestival i Haugesund. Den starter 18. august.

– Vi er strålende fornøyd med å kunne åpne Den norske filmfestivalen med «Kon-Tiki». Det sier festival-direktør Gunnar Johan Løvvik.

– Vi har lagt bak oss 60 dager med opptak i seks forskjellige land. Det har vært på tre og en halv måned. Nå ser vi fram til å vise resultatet for det norske kino-publikummet. Dette er en norsk film som er større enn noe alt vi har sett før. Det er laget fra en sann historie som overgår all fri fantasi, sier produsent Aage Aaberge.

LES MER HER: Han blir Thor Heyerdahl

«Kon-Tiki» er regissert av Joachim Rønning og Espen Sandberg. De har også laget filmen «Max Manus».

– Det er en stor ære at «Kon-Tiki» er valgt som åpningsfilm i Haugesund, sier Rønning.

Festival-direktør Løvvik lover at det skal bli stas når filmen skal vises for første gang i Haugesund i sommer.

– Vi vil forsøke å få hentet Kon-Tiki-flåten som ble brukt i filmen fra Malta. Den prøver vi å få til Smedasundet i Haugesund i Rogalang før filmfestivalen. Det sier han til nyhetsbyrået NTB.

Filmen «Kon-Tiki» handler om hendelsene da Thor Heyerdahl i 1947 la ut på en ekspedisjon. Den gikk over Stillehavet. Heyerdahl ville bevise sin teori om at folk fra Sør-Amerika hadde bosatt seg i Polynesia.

I hovedrollen som Thor Heyerdahl finner vi Pål Sverre Hagen. Agnes Kittelsen spiller hans første kone, Liv. Mannskapet spilles av Odd-Magnus Williamson, Tobias Santelmann, Anders Baasmo Christiansen, Jakob Oftebro, og Gustaf Skarsgård.

LES MER HER: Blir kona til Thor Heyerdahl

Filmen vises på kino fra 24. august.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå