Kultur

«Kon-Tiki» skaper interesse i Russland

Hele 700 kinoer i Russland viser den norske filmen «Kon-Tiki». Thor Heyerdahl jr. er nesten som en kjendis i landet.

– Thor Heyerdahl har en voldsomt sterk posisjon i Russland, sier Aage Aaberge til NTB.

Han er produsent for den norske storfilmen «Kon-Tiki». Tirsdag kveld hadde filmen gallapremiere i hovedstaden Moskva i Russland. Den skal vises på 700 kinoer i Russland.

Flere steder i Moskva er det plakater med bilde av Thor Heyerdahls balsaflåte og «Kon-Tiki» skrevet på det russiske alfabetet kyrillisk.

LES MER HER: 101 døgn på en flåte

Thor Heyerdahl jr. er sønn av eventyreren Thor Heyerdahl, som filmen handler om. Nå er Heyerdahl Jr. i Moskva for å reklamere for filmen.

Sammen med ham er to skuespillere fra filmen, Anders Baasmo Christiansen og Tobias Santelmann. Produsenten Aage Aaberge og manusforfatteren Petter Skavlan er også med.

– Thor Heyerdahl Jr. er den store helten her borte. Jeg tror han ble intervjuet av fire-fem TV-kanaler, sier produsent Aaberge.

Selv synes Heyerdahl Jr. at det var rart med all oppmerksomheten.

– Hjemme i Norge er min far også kjent. Men han er en vanlig nordmann, og det er jo jeg også. Så kommer jeg hit og er en kjendis. Jeg får mye ufortjent oppmerksomhet fordi jeg er Thor Heyerdahls sønn, sier Heyerdahl jr.

LES MER HER: Klart for norsk fest i Hollywood

Heyerdahl jr. var ikke på utdelingen av filmprisen Oscar i Los Angeles i februar. Der var «Kon-Tiki» nominert til prisen for beste utenlandske film.

Men Heyerdahl jr. er ikke lei seg for at han gikk glipp av Oscar-utdelingen.

– For meg er det mye morsommere å være med til Russland. Jeg studerte i Los Angeles, så jeg var godt kjent der fra før. Og forventingene mine til Oscar-utdelingen var ikke så store, sier han.

Likevel var han imponert over at filmen ble nominert.

– Dette har tatt fullstendig av. Jeg er målløs. Etter premieren i Finland, er det Japan i slutten av mai, forteller Heyerdahl jr.

I august og september er Påskeøya i Chile neste stopp. Og etter jul skal han holde foredrag på et cruise over Stillehavet.

– Så det er et travelt pensjonistliv, sier 74-åringen.

Siste utgave

På forsiden nå