Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Kona er nok klar for at jeg skal reise på turné

Musikeren Little Steven holder seg stort sett hjemme for tiden. Det er hunden hans glad for. Men det er verre med kona.

– Jeg går ikke ut, det har jeg ikke lyst til. Jeg går tur med hunden om morgenen. Ellers er jeg hjemme, sier Little Steven.

Den kjente musikeren og norgesvennen heter egentlig Steven Van Zandt. Han bor i New York i USA. Der har korona-viruset herjet kraftig under pandemien. Det siste året har han ikke engang tatt sjansen på å møte andre musikere i studioet han har. Og i alle fall ikke gå på kontoret der han driver plateselskap og radio fra.

– Alle radio-DJ-ene mine jobber hjemmefra, sier han. Nyhetsbyrået NTB snakker med ham på telefon. Han er i hjemmet sitt i bydelen Greenwich Village.

Van Zandt er til vanlig en livlig type. Nå har han ikke vært på en restaurant på 11 måneder. Men nå er det dukket opp utendørs-serveringen flere steder i byen. Det titter han på når han lufter hunden. Han synes det «får New York-gatene til å ligne Paris».

Likevel har han hatt det «ekstremt travelt», forteller han NTB.

– De første ukene var alle i sjokk. Ingen maste, alt stoppet opp. Det var en interessant opplevelse, at alt ble stille. Jeg har løpt rundt de siste 20 årene. Jeg har aldri funnet ut hvordan jeg blir rik. Men jeg jobber hele tiden, sier Van Zandt med glimt i øyet.

Siden pandemien startet har han begynt å skrive bok. Han har redigert og mikset musikk som kommer i juni. Og han har sluppet Beatles-hyllesten «Macca to Mecca». I tillegg har han jobbet med demoer og mikser fra andre «av bandene sine» og nye plater.

– Vi ferdigstilte et helt album på telefonen, sier Little Steven. Nå puster han litt lettere:

– Nå er jeg akkurat vaksinert!

Han jobber også med TeachRock. Det er et læringstilbud i musikk på nett. Det har vært populært under korona. Boka han jobber med, skal også lære andre noe.  

– Det er en slags selvbiografi. Men jeg vil ikke fokusere på det som har skjedd meg. Jeg vil heller formidle det jeg har lært opp gjennom livet.

Noen som har fulgt Little Steven livet gjennom, er Beatles. Under koronapandemien fant han tid til å gi ut et liveopptak fra 2017. Der han fikk selveste Paul McCartney opp på scenen. 

– De er tidenes største popband, så enkelt er det. De var også det første. Det var ikke band i den forstand før dem. De utviklet seg hele tiden. Før dem var det ikke utvikling: Fikk noen en pophit, fortsatte de i samme spor videre. Beatles vokste hele tiden. Sammen med publikummet sitt, sier Steven Van Zandt.

Opptakene ble gjort da han besøkte Storbritannia med bandet sitt, The Disciples of Soul. Det var på turneen med egne låter etter albumet «Soulfire». Der oppsummerte han hele karrieren sin, livet sitt.

– Det følger rock'n'rollens historie også. Siden jeg var med hele veien – minus de første ti årene, sier Little Steven.

NTB spør om han savner turnélivet.

– Nei, svarer Steven Van Zandt. Og legger til:

– Hunden min liker at jeg er hjemme hele tiden. Men kona er nok klar for at jeg skal reise ut!