Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Konflikt etter film om Nord-Korea

Spenningen mellom USA og Nord-Korea øker. Årsaken er filmen «The Interview».

En film-komedie har gjort forholdet mellom USA og Nord-Korea dårligere enn tidligere. «The Interview» er en komedie. Den er også en parodi på det nordkoreanske regimet og lederen Kim Jong-un.

På grunn av filmen har hackere brutt seg inn på datamaskiner til selskapet Sony. De har lekket informasjon fra eposter, og andre filmer. Selskapet og ulike kinoer har også fått trusler. Derfor har de bestemt at filmen ikke skal vises, skriver nyhetsbyrået NTB.

USA sier at datainnbruddet mot Sony utgjør en nasjonal sikkerhetstrussel. USAs nasjonale sikkerhetsråd sa torsdag at den har startet etterforskning av datainnbruddet. Amerikanske etterforskere mener Nord-Korea står bak.

USA vurderer hvordan de skal reagere mot dem som har gjort datainnbruddet. Dataangrepet ble trolig gjort av hackergruppa «Guardians of Peace» (GOP). Det er det største som noensinne er utført mot et selskap i USA.

Seth Rogen og James Franco spiller hovedrollen i filmen.

Kanalen NBC News meldte torsdag at amerikanske tjenestemenn tror angrepet ble satt igang i Nord-Korea, men via teknisk utstyr i Taiwan.

Filmen kostet nesten 310 millioner kroner å lage. Også den planlagte premieren på filmen i Norge er avlyst. Sony har fått skarp kritikk fra mange i Hollywood og Washington fordi de lar seg true.