Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kong Charles blir tausere enn prins Charles

Folk lo da prinsen sa at han snakket med plantene sine. Nå fyller den framtidige kongen 70 år. Han lover å roe seg som konge.

Prins Charles har ventet hele livet. Han ble tronarving da han var fire år gammel. Onsdag fyller prinsen 70 år.

I framtiden blir han konge av Storbritannia. Da lover han å blande seg mindre i saker.

– Det vil jeg ikke. Jeg er ikke så dum. Du kan ikke opptre på samme måte når du er konge, sa prins Charles til kanalen BBC.

Prins Charles snakker fritt. Han har sterke meninger. Han har blant annet snakket om stygge bygninger, klimaet og naturvern.

Prinsen skrev brev til statsråder i mange år. Men han avviste at han prøvde å påvirke noen. Han hevdet at han prøvde å hjelpe folk.

Han har hjulpet andre. Prinsen har fått ungdommer inn i arbeidslivet. Han har også vært opptatt av økologisk landbruk.

Mediene skrev mye om ham for noen år siden. Noen folk gjorde narr av prinsen. De kalte ham tullete. Prinsen hadde fortalt at han snakket med plantene sine.

Dronning Elizabeth er moren til prins Charles. Hun ble dronning i 1952. Nå er hun 92 år gammel. Ingen har sittet like lenge på tronen.

Prins Charles er faren til prins William og prins Harry. De sier til BBC at faren jobber fra tidlig morgen til sen kveld.

– Han er en utålmodig mann, sa konen hertuginne Camilla i det samme intervjuet.

Prinsens 70-årsdag har vært feiret allerede. Onsdag blir det middag på Buckingham Palace i London. Kongelige gjester kommer.