Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kongelig besøk

Nederlands kong Willem-Alexander og dronning Maxima er på offisielt besøk i Norge. De ble tatt imot av hele den norske kongefamilien.

Nederlands kong Willem-Alexander og dronning Maxima reiser rundt i Europa. Det er etter innsettelsen som Nederlands øverste kongelige. Onsdag kom de på offisielt besøk til Norge.

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon tok imot det unge kongeparet fra Nederland. Mette-Marit var kledd i en knæsj rosa blondekjole og spisse pumps. Også dronning Sonja og kong Harald tok imot gjestene. Dronningen hadde valgt en mørk blå cape over en kjole i dypere rosa. Den nederlandske dronningen var kledd i en korallfarget topp, grått skjørt og korallfargede sko. Herrene var mer likt kledd, i ulike mørke dresser.

Det nederlandske kongeparet ble fotografert i fugleværelset på Slottet sammen med kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Også prinsesse Astrid var med på bildet.

I løpet av besøket er nedelenderne innom Stortinget, der de hilser på statsminister Jens Stoltenberg. Etterpå spiser de lunsj på Slottet sammen med både kronprinsparet og det norske kongeparet, skriver nettstedet seher.no.