Kultur

Kongo-drama blir teater

Det skal lages teater av historien om Tjostolv Moland og Joshua French. De to nordmennene er dømt til døden i Kongo.

«I mørkets hjerte» blir tittelen på teaterstykket om Tjostolv Moland og Joshua French. Det skal handle om historien om de to drapsdømte nordmennene i Kongo.

Forestillingen får premiere ved Teatret Vårt i Molde 30. august. Det melder avisa Romsdals Budstikke.

Forfatteren Kristian Lykkeslet Strømskag er dramaturg ved Nationaltheatret i Oslo. Han har skrevet stykket. Strømskag fikk ideen av den nye teatersjefen i Molde, Thomas Bjørnanger.

– Det er en spennende historie. Samtidig er det en sak som går i nyhetene. Og historien er bilde på noe større, sier Strømskag til avisen.

LES MER HER: Flyttes til hovedstaden

Han beskriver «I mørkets hjerte» som en undersøkelse av flere ulike sannheter. Den tar for seg vennskapet mellom de to der de deler celle i byen Kisangani. Stykket blir et moderne drømmespill. Der blir guttedrømmene til mareritt. I stykket bruker Moland og French deler av Joseph Conads roman «In the Heart of Darkness» som trøst. De bruker den for å tenke på noe annet.

Ifølge avisen blander Strømskag de norske guttenes egne historier sammen med fortellingen i romanen. Han blander dette også med publikums fordommer mot det «primitive Afrika». Stykket spiller også på folk fordommer mot de to dødsdømte mennene.

Eldar Skar spiller Moland. mens Herman Bernhoft spiller French. Peer Perez Øian har regien på stykket.

Siste utgave

På forsiden nå