Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Korte grøss på nettet

I år kan du ta med påske-krimmen ut i skiløypa eller på hyttetur.

Hvert år sender Radio-teatret påske-krim. Det skjer på radio-kanalene NRK P1 og NRK P2. I år kan du også laste ned skumle hørespill fra internett og høre dem på mp3-spilleren din.

Radioteatret legger ut seks episoder av «Grøssere 2». Det er påske-krim som lytterne har skrevet selv. Hver episode varer mellom 6 og 11 minutter.
– Lytterne våre synes det er gøy å skrive selv. Og de liker å laste ned hørespill på internett. Vi har lyst til å legge ut flere hørespill etter hvert, sier Else Barratt-Due til Klar Tale. Hun er leder for krim-sendingene på kanalen NRK P1.

Det går krim på TV hver kveld i påsken.
Her får du oversikten.
LES MER HER: Krim på TV-skjermen

«Grøssere 1» ble lagt ut på internett julen 2008. De ble veldig populære. De har blitt lastet ned 37.000 ganger.

Årets påske-krim på radio heter «Hvitvasking». Historien kommer fra en roman av Tom Kristensen. Hørespillet handler om økonomisk kriminalitet og fremmedhat. Else Barratt-Due lover at det blir spennende å følge med. Hun tror at folk er veldig opptatt av underholdning i påsken.

– Mange må høre en skummel historie for at det skal bli påske. Eller de ser en skummel TV-serie. Det har blitt tradisjon. Og det passer å bli litt skremt i påsken. Vi har det ofte så koselig inne i stuene våre, sier Barratt-Due.

Du kan også kjøpe flere drapsgåter på lydbok. LES MER HER: Hør jakten på morderen

Første episode av «Hvitvasking» sendes 1. april. Det er laget fire episoder. Til sommeren kommer hørespillet på CD. «Grøssere 2» finner du på nettsidene til Radioteatret.