Kultur

Kose-patrulje skal fikse hjertesorg

Tusenvis av jenter kommer aldri til å bli kjæreste med artisten Justin Bieber. Røde Kors er klare til å trøste.

Over 60.000 unge jenter og noen gutter skal høre artisten Justin Bieber synge i Norge. Mange har store følelser for det unge idolet. Det kan bli tøft. Organisasjonen Røde Kors har egne grupper som skal hjelpe ungdommene.

Gruppene kaller seg kose-patruljer. De er voksne som jobber frivillig. De kan ta en prat med de unge når det blir ille.

– Det er viktig at de har noen å prate med. De kan snakke om alle følelsene som kommer. Vi kommer til å være på alle tre konsertene, sier Nelli Kongshaug. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Kongshaug er leder for grupper som jobber med samtaler i Røde Kors. De kaller seg Kors på halsen.

Justin Bieber synger på Telenor Arena på Forebu i Oslo. Det skjer tirsdag, onsdag og torsdag denne uka.

LES MER HER: – Det perfekte produktet for unge jenter

Kongshaug ber foreldre prate skikkelig med barna sine. Det bør skje før ungdommene reiser på konserten. Mange unge kommer til å reise langt for å være med. De kan komme til å sove og spise lite. Da føles ting enda verre.

– Vi skal bidra til å roe ned, trøste og snakke med ungdommene. Vi skal se til at de som skal på konserten har det bra. Kose-patruljen jobber ikke med syke. Men vil selvsagt hjelpe dem som trenger det, til rett plass, sier Kongshaug.

LES OGSÅ: Oslo gjøres klar for Bieber-kaos

De siste ukene har Kors på halsen fått mange telefoner som handler om Justin Bieber. Telefonene er fra fortvilte jenter som ikke har råd til billett. Noen som ringer er overlykkelige over at de får reise. De ønsker å dele gleden med noen som forstår.

Siste utgave

På forsiden nå