Kultur

Koste seg med James Bond

Også dronning Elizabeth var med på åpningen av OL i London. Hun likte seg godt sammen med Daniel Craig.

En stund før De olympiske leker (OL) slapp et kamera-team inn på slottet i London. Der filmet de dronning Elizabeth sammen med skuespilleren Daniel Craig. Craig har spilt James Bond i tre filmer.

Filmen ble vist på åpningen av OL fredag. I filmen går dronningen og Craig sammen ned en gang. Så setter de seg inn i et helikopter. Mot slutten av filmen skal det se ut som om de to hopper i fallskjerm ned til scenen.

Like etter kom den 86 år gamle dronningen ut på tribunen. Publikum klappet lenge før de sang sangen «God save the queen» (Gud bevare dronningen).

Nå røper dronningen at hun liker humoren i filmen.

– Det var ganske festlig, sa dronning Elisabeth til ordføreren i London. Det skriver den britiske avisa The Mirror, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Dronningen skal ha sagt ja til å være med i filmen med én gang hun ble spurt.

– Det var ikke slik at vi måtte overtale dronningen for å få henne med. Hun takket ja med én gang. Hun syntes det var fantastisk morsomt. Hun likte hele konseptet. Da vi kom ut for å filme, var hun svært naturlig, sier en person ifølge NTB.

Britene har fått mye skryt for åpnings-seremonien fredag. Den viste fram Storbritannias historie, men også bøker fra kjente britiske forfattere. JK Rowling har skrevet bøkene om Harry Potter. På åpningen leste hun høyt fra boka om Peter Pan. Like etter dalte Mary Poppins-figurer ned fra himmelen under sine paraplyer.

Også britisk musikk og film ble vist fram. Mr. Bean er en populær figur både i Storbritannia og i flere andre land. Han spilles av Rowan Atkinson. Fredag fikk Atkinson mange til å le da han lot som om han spilte keyboard i orkesteret.

Åpningen ble satt sammen av filmregissøren Danny Boyle. Han har tidligere vunnet filmprisen Oscar. 250 millioner kroner og 15.000 frivillige skulle til for å få åpningen i stand.

Siste utgave

På forsiden nå