Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Krasjet biler for 310 millioner kroner

Det gikk hardt ut over bilene under innspillingen av den nye James Bond-filmen «Spectre».

James Bond er kjent for å kjøre fine biler. Dermed blir det dyrt når filmene om spesial-agent 007 skal spilles inn.

Den nye James Bond-filmen «Spectre» har premiere i Norge 30. oktober. Det skal være den mest spektakulære Bond-filmen som er laget. Og den dyreste. Under innspillingen av filmen ble flere luksus-biler av typen Aston Martin ødelagt.

Aston Martin bidro med ti spesial-lagde sportsbiler av modellen DB10. De hadde innbygd katapult-sete. Syv av bilene var fullstendig ødelagte når stuntmennene var ferdige med dem.

– Vi satte rekorden i å krasje biler i «Spectre». I Roma kjørte vil biler som kostet millioner av pund. De var vrak da vi var ferdige med dem, sier Gary Powell. Han er sjef for stundtkoordinatorene.

– De kjørte rundt i Vatikanet. Topphastigheten var på 170 kilometer i timen. Vi filmet en hel natt for å få fire sekunder med film, legger han til.

I en scene jages agent 007, som kjører sin Aston Martin DB10, av en skurk i en Jaguar C-X75. Det skal ha kostet over én million pund å spille inn scenen, skriver den engelske avisa Mail on Sunday. Det tilsvarer over 10 millioner norske kroner.

Også en Land Rover Defender får tøff behandling i filmen. Etter å ha pløyd gjennom en låve i Alpene, lander Bond på biltaket. Det skaper en ildkule.