Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Krim eller livet

Kjærlighet, slavejenter og drap. Det er mye å velge mellom blant høstens bøker på CD.

I går (fredag) startet Leselyst-aksjonen i Norge. I helgen er det bokfestival i Oslo. Lesing er i vinden. Samtidig gir de største forlagene ut flere bøker som også kommer ut som lydbok. Klar Tale gir deg en liten oversikt. God lytting!

«Øya under havet»
Slavejenta Tete opplever tiden rundt det store opprøret blant slavene på Haiti. Det skjer i 1791. Boka handler om Tetes tanker og handlinger gjennom mange år av hennes liv. Både på Haiti og i hennes nye hjem
i New Orleans i USA.
Skrevet av: Isabel Allende Gitt ut av: Lydbokforlaget

«Snakk til meg»
 En forsiktig kvinne midt i livet reiser til Cuba. Hun overrasker seg selv. Er det kjærlighet hun opplever? Men enkelt blir det ikke å få en cubansk mann til Norge.
Skrevet av: Vigdis Hjort Gitt ut av: Cappelen Damm

«Bernhard Hvals forsnakkelser»
Bernhard Hval er født i år 1900 i Kristiania. Han utdanner seg til lege. Men tvangstanker og visse uvaner gjør det vanskelig å jobbe. Folk sier at han er best med de døde. Som 80-åring ser han tilbake på livet sitt.
Skrevet av: Lars Saabye Christensen Gitt ut av: Cappelen Damm

«En hjelpende hånd»
 Et ektepar blir funnet drept på gården sin i Asker. En forsvarsløs gutt har blitt en drapsmann. Han har en plan. TV-reporteren Kajsa Coren i Kanal 4 er en del av den. Hun prøver å etterforske drapet selv.
Skrevet av: Trude Teige Gitt ut av: Lydbokforlaget

«Dagen og dagene»
En bok om å miste en elsket ektefelle. Det er også en bok om å bli gammel. Livet kan bli ganske vanskelig når dette skjer samtidig. Men livet går framover likevel.
Skrevet av: Tordis Ørjaseter Gitt ut av: Lydbokforlaget

«Sukkerdøden»
Hva skjedde egentlig da åtte år gamle Kari Helene fant lillebroren sin død på gulvet? Seksten år senere og hundre kilo tyngre husker hun det plutselig.
Skrevet av: Unni Lindell Gitt ut av: Lydbokforlaget

«Fedrenes løgner»
En stor flaskepost skylles i land på øya Barbados. Plastdunken inneholder en logg, en brannskadd klokke, en melkeflaske, en giftering og en kortstokk. Victor Scott får
i oppdrag å skrive historien om hvordan faren døde på et isflak. Men historien blir ikke slik han forventet.
Skrevet av: Tom Egeland Gitt ut av: Lydbokforlaget