Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Krim-komedie på toget

Mandag starter TV 2s nye påskekrim på norsk. Det blir like mye krim som komedie.

Nordmenn elsker krimserier i påsken. Men som oftest er det krimserier fra utlandet. Mandag starter kanalen TV 2 en ny påskekrim. Den er på norsk. Det blir like mye krim som komedie. Komikerne Morten Ramm og John Brungot spiller hovedrollene i serien som heter «Toget - På sporet av en morder».

Serien skjer i én togvogn. Den har de som lager serien fått låne av togselskapet NSB.

– 200 timer i togvogn. Det kommer nok til å bli en suksess, sier Ramm til nyhetsbyrået NTB. Ramm viser til suksessen kanalen NRK har hatt med «Bergensbanen minutt for minutt». Her kunne folk følge med på hvert minutt av togreisen fra Bergen til Oslo.

– Og her er det enda mer som skjer i togvognen, sier Ramm. Han spiller politietterforskeren Kenneth Berg. Figuren Berg er blitt midlertidig utestengt av politiet. Et snøskred gjør at toget blir stående fast. Berg havner i samme togvogn som morderen, og figuren Jean Henry Holms. Holms blir spilt av John Brungot.

Figuren Holms er også en etterforsker. Holms måtte slutte som etterforsker.

Det er Ramm og Brungot som kom med ideen til serien. Serien er laget av samme selskap som lager TV 2-programmet «Torsdag kveld fra Nydalen».

Serien ble spilt inn på Grorud i Oslo og på Finse i Hordaland. Vanligvis er påske-krimserier fra utlandet. Det har vært få slike serier på norsk.

– Vi snakket med skuespilleren Nils Ole Oftebro. Han sa han spilte i en påskekrim for lenge siden. Men at den var veldig dårlig, og at alt vil bli bedre enn den, hevder Morten Ramm til NTB.

Krimseriene Oftebro snakket om kan ha vært «Yggdrasil» fra 2002, eller «Dødelig kjemi» fra 1992. Begge seriene fikk veldig dårlig kritikk i avisene.

Ramm og Brungot håper på bedre kritikk av deres nye serie.

– Det er lettere å få god kritikk når du kommer med noe nytt, sier Ramm.

Krimserien er i seks episoder. Episodene er ferdig langfredag.