Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kvinner sier at han tvang dem til sex

Den mektige mediesjefen Leslie Moonves i kanalen CBS slutter. Flere kvinner anklager ham for seksuelle overgrep.

Leslie Moonves er toppsjef i den amerikanske TV-kanalen CBS. Nå har han sluttet. Kvinner har sagt at han har tvunget dem til sex. Han skal også ha trakassert flere. Historiene kommer fram i avisa The New Yorker. Flere av overgrepene skal ha skjedd for 20 år siden. Seks kvinner forteller om sin erfaring med sjefen. De sier at Moonves har tvunget dem til oralsex. Han skal også ha vist fram kjønnsorganet sitt. Noen av kvinnene sier at han var voldelig. Tidligere i sommer fortalte seks andre kvinner om andre opplevelser.

Moonves har fram til nå vært toppsjef og styreleder i CBS. Han var en av mektigste i underholdnings- og mediebransjen i USA.

CBS har undersøkt anklagene. Moonves selv sier at forholdet til tre av kvinnene var frivillig. Han nekter for overgrepene. Moonves er 68 år gammel.

CBS skriver ikke noe om påstandene om overgrep. Men kanalen har bestemt å gi pengestøtte til organisasjoner, over 200 millioner kroner. Organisasjonene støtter bevegelsen #metoo, som handler om nettopp trakassering og overgrep.

Moonves selv vil ikke få penger for å slutte før etterforskningen er ferdig.

Journalisten Ronan Farrow har skrevet saken i The New Yorker nå. Hun skrev også om påstandene rundt Harvey Weinstein. De bidro til å sette i gang metoo-bevegelsen. Kvinner over hele verden fortalte om overgrep fra menn. Mange av overgrepene skjedde på jobb, i politikken eller i andre bransjer der menn har makt. I filmbransjen ble flere skuespillere tvunget ut. Weinstein sluttet også. Politiet etterforsker fortsatt sakene.