Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kygo med egen festival

Den norske artisten Kygo er kjent i hele verden. På sensommeren lager han egen festival- i Bergen,

Kygo spilte på Nobelkonserten før jul. I forrige uke fylte han en stadion i New York i USA. I løpet av året reiser han rundt i flere land i verden på turnè. Men 20. august lager Kyrre Gørvell-Dahll sin egen festival i Norge. Den skal være på Bergenhus Festning, ifølge avisa VG. Festivalen skal hete Cloud Nine Festival.

Kygos forteller om festivalen i en egen pressemelding.

Den 24 år gamle artisten skal ikke bare spille selv. Han får med seg andre artister som gjester.

– Jeg har lenge tenkt på å lage en festival. Og jeg kan ikke tenke meg noe bedre sted å gjøre det enn i Bergen, sier Kygo i pressemeldingen.

Gørvell-Dahll er selv fra bydelen Fana i Bergen.

Kygo er kjent for egne låter og remixer. Han synger ikke selv, men bruker andre vokalister på låtene han skriver. Den første egne låta hans «Firestone» kom i 2014. Den er spilt over 330 millioner ganger på strømmetjenesten Spotify. I desember i fjor kom han med låta «Stay». Den har han produsert med William Larsen. Maty Noyes synger vokalen. Kygo har toppet VG-lista i Norge. Han har også ligget høyt på flere andre internasjonale lister med musikk.

Kygo kan også vinne fem av musikk-prisen Spellemann. Den deles ut lørdag. Han er nominert i fire klasser. Blant annet som årets nykommer og årets låt. Men Kygo kommer ikke til Oslo Spektrum for å motta noen av dem, skriver avisa Bergens Tidende.

Årsaken er at han skal spille under snowboard-showet X-Games. Det er i Colorado, USA.

– Han er lei seg for at han ikke kan få med seg begge deler. Men i denne fasen av USA-lanseringen måtte han velge X-Games. Det har rundt 16 millioner TV-seere, forklarer manager Jan M. Bjordal til Bergensavisen.