Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kygo nyter suksessen

Den norske artisten Kygo er kjent over hele verden. Også kronprinsparet lytter til musikken hans.

24 år gamle Kyrre Gørvell-Dahll er en suksesshistorie. Nordmannen er kjent under artistnavnet Kygo. Både kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er fan av Kygos musikk.

– Vi har begge hørt på musikken hans og likt det godt. Vi har blant annet hørt på sammen med barna, og de liker det også. Musikken hans favner bredt, sier kronprinsparet. De møtte Kygo i New York i USA under et lengre besøk i landet.

Kygos hit «Firestone» kom nylig inn på hitlista Billboard Hot 100. 24-åringen er for tiden på turné i USA. Han skal reise rundt i én måned. Han skal blant annet spille i Washington DC og Los Angeles. Og han forsøker å få folk til å lytte til musikken sin.

– Det er helt utrolig. Det er veldig kult å se at det begynner å skje ting her borte også, sier Kygo til NTB.

Kygo er raskt blitt et fenomen. Han er fra bydelen Fana i Bergen i Hordalan. Det har gått kort tid fra han lagde sanger på gutterommet til han ble en av verdens mest populære artister. Kygo ble først kjent med sin egen versjon av Seinabo Seys «Younger». Låta var nummer 1 på VG-lista i sju uker i 2014. Kygo har både remikset og laget egne låter. Tilsammen er de spilt 700 millioner ganger på musikk-tjenesten Spotify.

– Det har gått veldig fort, det er nesten vanskelig å beskrive. Jeg trives godt med suksessen, og det er morsomt at sangene mine blir hørt av så mange. All denne oppmerksomheten er vel en del av pakken. Men jeg har aldri hatt som mål å bli spesielt kjent, sier 24-åringen.

I det siste har han holdt seg unna mediene. Det har han gjort for å fokusere mer på musikken.

– Det ble veldig mye en periode. Alle ville snakke med meg. Jeg tok en liten pause fra alt det for å bare fokusere på musikken, sier han.

Kygo har allerede vært et hett navn på musikkfestivaler verden over. Det har alltid vært en drøm for ham.

– Det er rart å se at mange av disse drømmene har gått i oppfyllelse. Nå vet jeg ikke helt hvilke nye drømmer jeg skal ha. Men jeg jobber med et album, og gleder meg til å få det klart. Jeg vet ikke når det kommer. Men det kommer, sier Kygo.

Kronprinsparet møtte Kygo til lunsj i regi av Music Norway. Selskapet har som oppgave å få fram norsk musikk i utlandet.