Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kylie Minogue byr på disco på kjøkkenet

Store deler av Kylie Minogues nye album ble til i et hjemme-studio under korona. Nå vil hun oppmuntre folk til å danse hjemme.

Artisten Kylie Minogue har laget ny musikk igjen. Hun sier at sangene oser av «glem bekymringene dine» og «vi skal danse oss gjennom dette».

Det nye albumet heter «Disco». Ideen til albumet startet kanskje allerede på 1970-tallet. Da bladde unge Minogue seg gjennom farens platesamling utenfor Melbourne i Australia.

Der fant hun Donna Summers plate «Bad Girl».

– Så var det Grease, Abba og Rolling Stone. Men disco var stort. Og jeg var av dem som danset rundt med rulleskøyter. Min viktigste kilde til inspirasjon da jeg laget det nye albumet var alle disse låtene som jeg har innabords. Det sier Minogue til nyhetsbyrået TT under en videosamtale.

Da innspillingen startet, dro hun mellom flere musikkstudio i London i Storbritannia. Hun møtte stadig nye mennesker. Men så kom dagen da flyene måtte stå på bakken. Biltrafikken stoppet opp og kun en kjølig stillhet hørtes i den britiske hovedstadens gater. Som mange var Kylie Minogue nå i en nedstengt by.

Minogue holdt kontakten med familien sin via nettet. Slik fikk hun tiden til å gå. Det ble mye vasking og sortering hjemme. Så fikk hun til slutt ordnet et hjemme-studio. Hun hadde mange videosamtaler med produsenter. Og søkte mye på nett. Etter hver fikk hun til hjemme-produksjon.

– Det var en prosess å lære seg alt. Nå er jeg veldig fornøyd med å spille inn hjemme. Du trenger ikke gjøre drøssevis med innspillinger under tidspress. Og foran folk du ikke kjenner, sier hun.

Kylie Minogues karriere startet allerede på 1980-tallet. Tidlig på 2000-tallet hadde hun store hiter som «Can't Get You Out of My Head» og «In Your Eyes». «Disco» er 52-åringens 15. studio-album.

– Det tok litt tid å finne min egen versjon av disco. Det skal ikke høres ut som en etterligning eller som et cover-album, sier hun. Hun legger til:

– Det er blitt sanger du kan sette på dersom du inviterer noen over. Spiser middag og tar noen drinker, sier hun.

Nedstengingen har påvirket henne, sier hun.

– Jeg minnes første gang jeg gjorde et intervju for dette albumet. Da jeg skulle snakke lenge med folk igjen. Jeg klarte nesten ikke fullføre en hel setning, jeg følte meg veldig rar, sier artisten – og ler.

Hun er fortsatt i Storbritannia. Landet sliter som følge av korona-viruset. Hun sier hun aldri har følt seg så langt hjemmefra.

– Og med hjem mener jeg Australia, sier hun. Hun fortsetter:

– Foreldrene mine tar det hele med ro og er veldig støttende. «Vi treffer deg når du kommer hit», sier de. Og det hjelper veldig på den dårlige følelsen av å være så langt unna dem.

Slik ser hun på framtiden:

– I min drømmeverden er det mulig å gjennomføre show igjen. Men akkurat nå blir det disco på kjøkkenet.