Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kysset på show

Ingrid Espelid Hovig sjarmerte Gordon Ramsay under Gladmat-festivalen i Stavanger.

Ingrid Espelid Hovig var æresgjest da Gordon Ramsay hadde show i Stavanger torsdag. Ramsay er en skotsk kokk som er blitt TV-stjerne. Han har egne restauranter og eget show på TV. Ramsay deltar på Gladmat-festivalen i Stavanger denne uka. Han har egne show der han viser publikum hvordan han lager de kjente rettene sine.

Espelid Hovig satt på første rad da showet startet. Hun er kjent som Norges første kokk på TV. Ramsay gikk rett bort til Espelid Hovig da han kom på scenen. Han mener Espelid Hovig har gjort mye for den norske matkulturen.

Gordon Ramsay sammenlignet norsk mat med britisk mat. Mnage mener britene lager dårlig mat. Det har de blitt mobbet for av franskmenn og spanjoler.

– Vi har mye til felles der. Jeg lurer på om du ikke er bestemoren min? Jeg sjekket nemlig stamtreet mitt. Der fant jeg deg, fleipet Ramsay.
– Åh, du kan få være sønnen min om du vil, svarte Espelid Hovig.

Svaret kom kjapt. Det var tydelig at Ramsay var imponert over 86 år gamle Ingrid Espelid Hovig.
– Takk! Kanskje vi skal starte restaurant sammen? Vi kan kalle den «Tomat og basilikum». Men du må ikke kjefte på meg. Jeg er litt følsom, sa Ramsay og smilte. I TV-seriene sine blir han ofte rasende på folk hvis de ikke gjør som han sier.

Ramsay laget tre retter under showet i Stavanger. Det var fiskesuppe med kveite og hjerteskjell, norsk lam med ratatouille og fiken-terte med mascarpone-krem.

– Helt nydelig! Det er deilig når lammekjøttet er litt rødt i midten, sa Espelid Hovig etter showet.