Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Lager festival på bensinstasjon

Bøgrend Auto i Vinje i Telemark har vært stengt lenge. Neste helg blir det full tank med musikk på besinstasjonen.

Fredag 6. august er det premiere for Bøgrend Autofest. Det er Norges ferskeste musikk-festival. Det skriver nettsiden livivinje.no.

Valkyrien Allstars, Amund Maarud og hans nye prosjekt Morudes er blant artistene som kommer. Folkemusiker Aasmund Nordstoga spiller også. Nordstoga har gården sin to kilometer unna. Konserten på Bøgrend Autofest er den eneste han spiller i området i sommer. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Havresekken er en konsert-forening. De har startet festivalen. Til daglig holder Havresekken til i Oslo. De arrangerer konserter blant annet på Blå. Og på Liv i Vinje.
– Vi har lenge hatt lyst til å gjøre noe på Bøgrend Auto. Derfor måtte vi gripe sjansen når den endelig kom. Havresekken jobber med å presentere musikk på steder du ikke visste at du kom til å trives. Og Bøgrend Auto er absolutt et slikt sted, sier Asgaut Bakken. Han er talsmann for Havresekken.

På festivalen kan du også høre artister som Ingebjørg Harman Bratland. Og bandene Napoo, Phone Joan, Picidae og Ukulelecompagniet. Publikum kan også oppleve en ny musiker. Det er forfatteren Erlend Kaasa. Han har skrevet boken «Thunder Road». Han skal spille på besinstasjonen med prosjektet Judas Booth.

– Dette er en sjelden anledning for folk. Du kan få oppleve noen av Norges beste artister. Det skjer på et sted du ikke hadde forventet å dra på festival i sommer, sier Silje Hegg. Hun er prosjektleder for Liv i Vinje.

Festivalen starter fredag 6. august. Den varer til søndag 8. august.