Kultur

– Lager film om «Downton Abbey»

TV-serien «Downton Abbey» var en enorm suksess. Nå blir det trolig laget film også.

Lenge har det gått rykter. Flere har håpet at det skal lages en film av den britiske TV-serien «Downton Abbey». De var triste da den siste episoden ble vist i desember i fjor. Nå virker det som om ryktene er sanne. Flere av skuespillerne har sagt ja til å bli med i en ny film om «Downton Abbey». Blant annet Maggie Smith. Det skriver avisa The Guardian.

Fortsatt er serien veldig populær. Den vises i hele verden. Smith vant prisen Emmy for den samme rollen søndag. I serien spilte hun den gamle grevinnen Lady Violet Crawley. Smith har tidligere sagt at hun er skeptisk til å være med i en mulig film.

– Det er ikke mulig å spille henne lenger. Da vi var ferdige med TV-serien, må hun jo ha vært 110 år gammel, sa Smith under the Graham Norton Show i 2015. Men nå ser det ut til at hun er med likevel. Det skriver avisa The Independent.

«Downton Abbey» ble vist fra 2010 til 2015. Den handler om en rik familie i gamle dager. Serien starter i 1912. Den stanser i 1925. Familien bor i et enormt hus i England. Huset deler de med sine mange tjenere. Vi får bli kjent med alle sammen.

Det var Julian Fellowes som laget det meste av TV-serien. Han gir hint om at filmen trolig vil komme.

– Jeg vil gjerne lage en slik film. Jeg vet at de fleste skuespillerne ønsker å være med, sier han til programmet Good Morning Britain.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå