Kultur

Lager tre album på fire måneder

Fans av bandet Green Day kan ikke klage på at det skjer lite i år. Bandet lover hele tre nye album til høsten.

Det amerikanske punkrock-bandet Green Day slipper et nytt album i september. Men de gir seg ikke med det. Innen januar neste år gir de ut til sammen tre album. Bandet er for tiden i studio for å spille inn alle platene. Bandet mener de har skrevet så mange bra låter. Derfor holder det ikke å gi ut ett album, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Vi er i den den delen i våre liv der vil lager mest og har flest ideer. Dette er den beste musikken vi noensinne har skrevet. Sangene bare fortsetter å komme. I stedet for å lage ett album, lager vi en trilogi. Det er tre plater som kommer ut rett etter hverandre. Vi kan ikke noe for det – vi blir kjempebra som bare det. Det skriver rockebandet i en presse-melding.

Første plate ut, «Uno!», kommer i september. Plate nummer to heter «Dos!». Den kommer ut i november. For fans som fortsatt vil ha flere Green Day sanger etter det, kommer enda en plate i januar neste år. Den heter «Tré!». Det skriver det amerikanske bladet Rolling stone.

Bandet holder nå på å spille inn musikken i Oakland i USA. De jobber med produsent Rob Cavallo. Det siste året har bandet prøvd ut en rekke nye låter. De har spilt de nye låtene på konserter på klubber i California og New York i USA.

I august og september skal de spille på flere musikk-festivaler i Asia og Europa. Bandet skal også til Europa med «American Idiot». Det er en rockeopera, og er navnet på bandets syvende album.

Siste gang Green Day ga ut album, var rockeoperaen «21st Century Breakdown». Den kom i 2009. Det var bandets åttende album. Den sikret Green Day en Grammypris.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå